Dezvoltatorul Impact pregăteşte construcţia a 3.000 de apartamente şi vrea să mai cumpere terenuri în Bucureşti

Impact Developer & Contractor SA, care dezvoltă în nordul Capitalei proiectul rezidenţial Greenfield, vrea să demareze lucrările la două noi proiecte, spune Bartosz Puzdrowski, noul şef al companiei. Compania vrea să cumpere şi alte terenuri, în special în zonele unde se construiesc clădiri de birouri. 
Andrada Ghira - joi, 29 sept. 2016, 12:44
Dezvoltatorul Impact pregăteşte construcţia a 3.000 de apartamente şi vrea să mai cumpere terenuri în Bucureşti

Polonezul Bartosz Puzdrowski a preluat conducerea dezvoltatorului Impact luna trecută şi vrea să demareze lucrările la două noi proiecte rezidenţiale. Dacă în urmă cu doi ani compania dorea să valorifice terenul de 26 de ha din Ghencea, acest plan a fost abandonat. În plus, şi pe terenul din Barbu Văcărescu, achiziţionat în urmă cu doi ani se vor construi locuinţe, însă acest proiect este încă la stadiul de proiectare. 

„Pe terenul din Ghencea e loc de aproape 2.500 de apartamente, jumătate din marimea Greenfield. Vrem să replicăm acelaşi tip de complex şi aici. Vom dezvolta proiectul în două faze”, a declarat Bartosz Puzdrowski, şeful Impact. 

Impact lucrează deja la obţinerea autorizaţiilor de construcţie pentru proiectul rezidenţial din Ghencea, în timp ce la proiectul de pe terenul din Barbu Văcărescu se lucrează la proiectare. Impact vrea să vină cu 588 de apartamente pentru angajaţii din clădirile de birouri din zonă. 

„Vom face eforturile să începem anul viitor cel puţin unul din aceste proiecte, dar depinde de administraţiile locale când vom obţine autorizaţiile de construcţie”, mai spune Puzdrowski. Pentru finanţarea construcţiilor, compania are capital propriu, dar va apela şi la împrumuturi de la bănci. 

„Unii proprietari de terenuri încă trăiesc visul din 2005-2006”

Noul şef de la Impact vede o creştere a pieţei rezidenţiale din România pentru următorii ani şi vrea să mai cumpere terenuri în Bucureşti. 

„Suntem în negociere. Ne uităm la câteva terenuri. Unii proprietari de terenuri încă trăiesc visul din 2005-2006 şi cer peste 1.000 de euro pe mp în zone nu chiar atât de bune. Dar sunt şi proprietari care înţeleg unde e piaţa şi cer 200-300 de euro pe mp. cum si ne-ar placea sa avem 5 asta inseamna ca pe termen mediu avem nevoie sa mai cumparam doua terenuri”, mai spune şeful Impact. 

Compania se uită în special la zonele în care se construiesc clădiri de birouri, cum sunt Grozăveşti sau zona de est. Terenurile vizate au suprafeţe mai mici, pe care se pot construi circa 300 de locuinţe. 

21 de blocuri în construcţie în Greenfield 

Trei firme de construcţii lucrează la 21 de blocuri dintr-un total de 39 din proiectul Greenfield, care vor fi finalizate la sfârşitul lunii ianuarie 2017. Cartierul Platanilor, nume sub care sunt construite cele 39 de blocuri cu 888 de locuinţe, necesită o investiţie de 44 de milioane de euro, din care circa 7,7 milioane de euro reprezintă finanţare obţinută de la Libra Internet Bank. Restul blocurilor vor fi finalizate tot în 2017.  

Şi tot anul viitor va fi amenajat şi un parc de 6.000 de mp, cu terenuri sportive, dar şi locuri de joacă pentru copii. O altă investiţie prevede construcţia unei galerii comerciale de 10.400 mp care va include supermarket, restaurant, SPA şi o sală de sporturi. Investiţia estimată pentru Greenfield Plaza este de circa 5 milioane de euro, arată datele companiei. 

A treia fază a proiectului Greenfield prevede construcţia a 3.155 de apartamente în perioada 2018-2022, care va cuprinde 65 de blocuri cu înălţimi de cinci, respectiv nouă etaje. La finalizare, întregul proiect Greenfield va avea circa 5.600 de apartamente. 

Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar privat din România. Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică iar din anul 1996 a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti. Compania a dezvoltat 16 ansambluri rezidenţiale, peste 330.000 mp construiţi, peste 3.500 de unităţi livrate la scară naţională, în Constanţa, Oradea, Ploieşti, Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...