Două corpuri de clădire ale unui liceu din Prahova vor fi reabilitate şi extinse din fonduri UE

Două corpuri de clădire ale unui liceu din judeţul Prahova, care au toalete în curte şi în care elevii învaţă în trei schimburi din cauza numărului mic al sălilor de clasă, vor fi reabilitate şi extinse din fonduri europene, valoarea proiectului, finanţat prin POR, depăşind 8,5 milioane lei.
Economica.net - mar, 06 aug. 2013, 20:12
Două corpuri de clădire ale unui liceu din Prahova vor fi reabilitate şi extinse din fonduri UE

Două imobile în care funcţionează Liceul Tehnologic din comuna Măneciu, judeţul Prahova, vor fi reabilitate, în următorii doi ani, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, au anunţat, marţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova şi cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Valoarea totală a acestui proiect este de 8.589.784 lei, din care 6.567.844 reprezintă finanţare din fonduri europene. Contractul aferent acestui proiect a fost semnat pe 26 iulie, durata de implementare a proiectului fiind de 24 de luni de la data semnării contractului.

În prezent, elevii Liceului Tehnologic din comuna Măneciu învaţă în trei schimburi, din cauza numărului insuficient al sălilor de clasă, iar corpurile de clădire care vor fi reabilitate, construite în urmă cu peste un secol, nu au niciun fel de instalaţii sanitare, toaletele fiind amplasate în curte.

Astfel, potrivit directorului liceului, Radu Constantin Pisău, care este şi manager al acestui proiect, lucrările vor consta în consolidarea unuia dintre cele două corpuri în care învaţă în prezent elevii de liceu, dar şi a corpului unei structuri a liceului, în care învaţă elevi de şcoală primară.

Primul corp de clădire care va fi reabilitat a fost construit în anul 1914, după planurile arhitectului Toma Socolescu şi nu are instalaţii sanitare. Conform proiectului, în acest corp de clădire vor fi reabilitate patru săli de clasă şi vor fi construite alte patru săli de clasă plus un laborator de informatică complet utilat, a declarat directorul liceului.

De asemenea, va intra în reabilitare şi sala de sport a liceului, care face parte din acelaşi corp de clădire. Lucrările la acest imobil vor consta în reabilitarea parterului, păstrându-se forma proiectată de Toma Socolescu, peste parter urmând a fi ridicat un etaj.

Al doilea corp de clădire care va fi renovat şi extins prin acest proiect european a fost construit în jurul anilor 1910 – 1912 şi aparţine unei şcoli cu clasele I – IV, care este o structură a liceului şi în care învaţă elevi de şcoală primară. În prezent, clădirea are două săli de clasă şi o cancelarie mică şi urmează a fi extinsă la opt săli de clasă, dintre care un laborator de informatică complet echipat, precum şi toalete. În plus, ambele clădiri vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, a precizat directorul Radu Constantin Pisău.

Potrivit acestuia, de aproximativ 15 ani elevii de la Liceul Tehnologic Măneciu învaţă în trei schimburi, din cauza numărului insuficient al sălilor de clasă. În prezent, liceul are 21 de săli de clasă în care învaţă peste 1.440 de elevi. Din cauza acestei situaţii, în liceu se învaţă în trei schimburi, primul schimb începând orele de curs la orele 6:45, al doilea la orele 12:15, iar la schimbul al treilea, care începe la ora 16:00 şi care se suprapune parţial cu al doilea, fiind chemaţi elevii de la clasele de seral şi cei de la clasele cu profil tehnic, pentru a desfăşura practică sau alte activităţi specifice.

În perioada în care vor fi reabilitate cele două corpuri de clădire, elevii vor învăţa într-un alt imobil ce aparţine şcolii, care are şase săli de clasă şi care a fost reabilitat cu fonduri de la autorităţile locale şi judeţene.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...