DNA a pus sechestru pe toate bunurile şi conturile lui Dragnea, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei

DNA a anunţat, marţi seară, că liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurător şi poprire pe toate bunurile, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum. De asemenea, procurorii i-au pus sechestru pe conturile bancare, dar şi pe acţiuni şi părţi sociale deţinute în firme, potrivit News.ro.
Economica.net - mar, 21 nov. 2017, 15:43
DNA a pus sechestru pe toate bunurile şi conturile lui Dragnea, până la concurenţa sumei de peste 127,5 milioane de lei

DNA a anunţat că în dosarul Tel Drum s-a dispus sechestru în cazul lui Liviu Dragnea, Florea Neda, Mugur Băţăuş, Victor Piperea şi Marin Predescu, anunță News.ro.

Astfel, în cazul liderului PSD procurorii DNA au dispus sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 de lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie,

În cazul lui Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, a fost instituit sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 31.343.799,19 lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de dividende, iar în cazul lui Mugur Băţăuş, funcţionar în Consiliul Judeţean Teleorman, a fost pus sechestru asigurător până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare, asupra sumelor de bani datorate acestuia de către terţe persoane.

În cazul lui Victor Piperea, funcţionar în Consiliul Judeţean Teleorman, a fost pus sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 63.999.908,88 lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute de acesta, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu, de către terţe persoane, iar pentru Marin Predescu sechestrul asigurător şi poprirea asigurătorie a fost instituită până la concurenţa sumei de 32.203.658,27 lei, asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute de acesta, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu, de către terţe persoane.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, referitor la sechestrul pus de DNA pe averile persoanelor implicate în dosarul Tel Drum, că este folosit ca mijloc pentru a bloca modificarea legilor justiţiei, spunând ironic că urmează, probabil, sechestru pe viaţă, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de faptul că a aflat din presă despre sechestrul pus de DNA pe averea inculpaţilor din dosarul Tel Drum, el fiind unul dintre aceştia.

”Îl văd foarte interesant (sechestrul pus de DNA – n. red.) în sensul că, sigur, noi încă mai credeam, unii încă mai credem, că putem deveni o ţară normală, în care nu afli din presă lucrurile astea – informaţii date pe surse, pe canale neoficiale şi nelegale”, a declarat Dragnea, citat de News.ro.

Liderul PSD a spus că o să meargă azi la DNA pentru a lua în primire sechestrul.

”Am fost făcut ţap ispăşitor la referendum în 2012, pentru că trebuia să se păstreze cinstea obrazului cuiva (…), am fost făcut ţintă de câte ori PSD a vrut să facă ceva important pentru români, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiţie şi de către cine? De către oameni care se ascund”, s-a plâns Liviu Dragnea.

”O să merg (la DNA – n.red.) ca să iau în primire sechestrul. Urmează probabil i sechestru pe viaţă”, a adăugat el.

Întrebat dacă este şantajat de DNA sau de OLAF pentru a bloca legile justiţiei, Dragnea a răspuns: ”Nu am cu ce să fiu şantajat, dar despre subiectele astea o să avem timp să vorbim”.

Procurorii DNA au impus sechestru pe averile persoanelor implicate în Dosarul Tel Drum, măsura vizându-l şi pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Conform procedurii, cei vizaţi de sechestru ar urma să se prezinte la DNA pentru a le fi adusă la cunoştinţă măsura decisă.

În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat,  de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în  dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...