E oficial. Noul ministru al Afacerilor Interne este Dragoş Tudorache

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru al Afacerilor Interne, care va depune jurământul la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, anunţă News.ro.
Economica.net - mie, 07 sept. 2016, 07:57
E oficial. Noul ministru al Afacerilor Interne este Dragoş Tudorache

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care ia act de demisia lui Petre Tobă din funcţia de Ministru al Afacerilor Interne; decretul pentru revocarea lui Ioan-Dragoş Tudorache din funcţia de şef al Cancelariei Primului-Ministru; decretul pentru numirea lui Ioan-Dragoş Tudorache în funcţia de Ministru al Afacerilor Interne şi decretul pentru numirea lui Paul Gheorghiu în funcţia de şef al Cancelariei Primului-Ministru.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, anunţă Administraţia prezidenţială.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, a fost propus, marţi, de premierul Dacian Cioloş să ocupe postul de ministru de Interne, în locul lui Petre Tobă, până la finalul mandatului Cabinetului, a anunţat şeful Executivului, care a precizat că Tudorache nu se va implica în politică, pentru a garanta „echidistanţa” în organizarea alegerilor.

Cine este Dragoş Tudorache

Ioan Dragoş Tudorache s-a născut la 14 ianuarie 1975.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (1993-1997). Alte studii şi calificări: Stockholm University, Master in EU Law, Cum Laude (1998-1999) şi Wharton School, Univ. Pennsylvania, Master in EU Law (octombrie 2015).

A fost judecător la Judecătoria Galaţi (1997-2002); şef de unitate şi coordonator al celulei de analiză în cadrul Departamentului pentru statul de drept şi protecţie a drepturilor omului al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Misiunea din Kosovo (2000-2003); şef al Departamentului juridic al echipei judecătorilor internaţionali ONU din cadrul Administraţiei Interimare ONU pentru Kosovo (2003-2005).

De asemenea, a fost ‘task manager’ pe justiţie şi anticorupţie în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene în România (mart. 2005 – mai 2007), a coordonat facilitatea Schengen DG Justiţie, Libertate şi Securitate din cadrul Comisiei Europene (mai 2007-mart. 2009); şef de unitate, director executiv interimar al Agenţiei eu-LISA (2012) (mart. 2009-nov. 2013); şef de unitate Afaceri Internaţionale, în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne şi Migraţie a Comisiei Europene (nov. 2013 – mart. 2015); şef de unitate Coordonare şi Strategie, în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne şi Migraţie a Comisiei Europene (din martie 2015).

La 17 noiembrie 2015 a fost numit şef al Cancelariei primului ministru, Dacian Cioloş. A mai asigurat interimatul la Ministerul Comunicaţiilor (5 iul. – 10 aug. 2016).

Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...