E.ON Rusia vrea să cumpere gaze naturale de la Rosneft

E.ON Rusia a anunţat, marţi, că intenţionează să discute un nou acord de achiziţionare a gazelor naturale de la firma de stat Rosneft, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 09 iun. 2015, 17:17
E.ON Rusia vrea să cumpere gaze naturale de la Rosneft

Un purtător de cuvânt al subsidiarei E.ON din Rusia a confirmat că va fi încheiat un nou acord. Boardul E.ON Rusia intenţionează să analizeze potenţialul acord în 10 iunie, a adăugat purtătorul de cuvânt, fără a furniza alte detalii, transmite Agerpres.

Reprezentanţii Rosneft nu au comentat informaţia.

Novatek, al doilea producător de gaze din Rusia, este în prezent cel mai mare furnizor al E.ON Rusia. Conform unui contract ce se derulează în perioada 2013 – 2015, Rosneft furnizează gaze E.ON Rusia.

E.ON a anunţat anul trecut că se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor.

E.ON a precizat că va pregăti în 2015 listarea unei companii apărute prin divizarea sa, urmând ca separarea să se realizeze în a doua jumătate a lui 2016.

Luna trecută, E.ON a raportat rezultate dezamăgitoare în primul trimestru, din cauza reducerii cererii pentru energie, fapt ce a determinat compania germană să se dividă în două entităţi, în ideea de a renunţa la centralele electrice şi a se concentra pe energiile regenerabile şi reţele.

În perioada ianuarie – martie 2015, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut cu 9%, la 2,83 miliarde de euro (3,21 miliarde dolari), de la 3,1 miliarde de euro în primul trimestru din 2014, în timp ce analiştii estimau un profit operaţional de 2,69 miliarde de euro.

Rezultatele companiei germane au fost afectate de scăderea profiturilor cu 18% la divizia de generare a energiei, afectată de închiderea unor centrale pe gaze şi cărbune.

Cel mai mare grup de utilităţi din Germania şi-a menţinut estimarea privind înregistrarea unui profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare de 7-7,6 miliarde euro în 2015. EBITDA s-a situat la 8,3 miliarde de euro în 2014 şi la 9,2 miliarde de euro în 2013.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...