Electrogrup Infrastructure, operatorul reţelei de fibră optică Netcity, vrea să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti

Electrogrup Infrastructure, grupul care deţine şi operează reţeaua subterană pentru fibră optică a municipiului Bucureşti, Netcity, anunţă intenţia de a iniţia o ofertă publică de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPRES.
Economica.net - joi, 11 oct. 2018, 09:41
Electrogrup Infrastructure, operatorul reţelei de fibră optică Netcity, vrea să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti

„Electrogrup Infrastructure, împreună cu filialele sale Direct One, Electrogrup, Netcity Telecom, Nova Power & Gas şi cu asociatul său deţinut în proporţie 40% în Wind Energy Service East Europe (WASEE), unul dintre cei mai mari furnizori de infrastructură şi servicii de infrastructură din România din punctul de vedere al veniturilor, anunţă intenţia de a iniţia o ofertă publică de acţiuni („Oferta”). Oferta va cuprinde vânzarea de acţiuni ordinare, nou emise de companie, precum şi de acţiuni ordinare existente, deţinute de acţionarii actuali, Teofil Mureşan, Simion Mureşan şi Marian Pantazescu”, se arată în comunicat.

Grupul deţine şi operează infrastructură critică şi greu de replicat şi prestează servicii de construcţii şi mentenanţă pentru astfel de infrastructură.

„Electrogrup Infrastructure s-a consacrat ca un furnizor de infrastructura şi servicii de infrastructura critica, esenţială pentru societate. Consideram ca în prezent ‘Technology is king’, însă ea se bazează pe infrastructură. Viziunea noastră este să deţinem acest tip de infrastructură modernă, iar, ca fondator, sunt mândru să asist la intrarea Grupului nostru într-un nou stadiu de dezvoltare, care ne permite să facem încă un pas în drumul spre o prezenţa importantă în regiune’, a declarat Teofil Mureşan, fondator şi preşedinte al Consiliului de Administrare al companiei.

Din această poziţie, grupul activează pe diverse pieţe din domeniul infrastructurii, concentrate în jurul a trei segmente principale oferirea de acces la infrastructura sa de telecomunicaţii (prin Direct One şi Netcity) pentru operatorii de telecomunicaţii şi operatorii de sisteme de distribuţie de electricitate; servicii de distribuţie şi furnizare de energie electrică şi gaze naturale pentru consumatori industriali şi casnici (prin intermediul Nova Power & Gas); şi servicii ‘la cheie’ de construcţii şi mentenanţă pentru companii ce deţin şi dezvoltă infrastructură de telecomunicaţii, energie şi producţie industrială (prin intermediul Electrogrup şi WESEE).

Grupul operează cu preponderenţă în România, cu excepţia segmentului de servicii de infrastructură cu care activează şi în alte pieţe ale UE.

În ceea ce priveşte contextul macroeconomic, reprezentanţii companiei arată că, în România, creşterea PIB-ului real per capita în 2018 este superioară celei din alte state din Europa Occidentală şi de Est, iar Municipiul Bucureşti a fost zona metropolitană cu cea mai rapidă creştere din UE în ultimul deceniu pentru care există informaţii (2007-2016), date ajustate la Paritatea Puterii de Cumpărare.

Bucureştiul este o zonă-cheie pentru Grup, reprezentând cea mai importantă zonă metropolitană pentru acesta şi epicentrul investiţiilor sale prezente şi viitoare în infrastructura de telecomunicaţii.

În distribuţia gazelor naturale, domeniu în care Grupul are operaţiuni în judeţul Suceava, România înregistrează o penetrare de sub 30% la nivelul oraşelor şi satelor, existând potenţial semnificativ de creştere odată cu convergenţa spre stadiul regăsit în ţări vecine, precum penetrarea de peste 90% în Ungaria.

Totodată, grupul deţine şi operează cea mai mare reţea neutră de fibră optică inter-urbană de tip OPGW (optical ground wire) din România, care reprezintă o parte integrantă a infrastructurii de telecomunicaţii a unora dintre marii operatori de telecomunicaţii şi care este, în acelaşi timp, o componentă tehnică critică pentru funcţionarea sistemului naţional de distribuţie a energiei electrice.

Totodată, prin Netcity, Grupul deţine şi operează reţeaua subterană pentru fibră optică a municipiului Bucureşti, pe baza contractului de concesiune de lucrări publice încheiat pentru o perioadă de 49 de ani, până în 2057 („Proiectul Netcity”).

Pe piaţa de infrastructură energetică, Grupul activează ca distribuitor şi furnizor de energie electrică şi gaze naturale, servicii complementate de deţinerea de unităţi de producţie a energiei din surse solare.

În sectorul de servicii profesionale de infrastructură, Grupul deţine resurse proprii specializate şi capabilităţi complexe, confirmate de un portofoliu de numeroase proiecte de succes implementate în domeniul telecomunicaţiilor, energiei electrice şi infrastructurii civile industriale, derulate în România şi în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului de digitalizare, anunță un comunicat de presă. Producătorul de......
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență ...
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...