Enel vine şi cu oferte de asigurări de viaţă, în factura de energie electrică

După companiile petroliere, a venit rândul furnizorilor de energie electrică să vândă poliţe de asigurare. Factura emisă de Enel conţine mai nou o astfel de ofertă de asigurare, denumită Enel Prudent.
Economica.net - Dum, 17 ian. 2016, 22:06
Enel vine şi cu oferte de asigurări de viaţă, în factura de energie electrică

„Produsul de asigurare Enel Prudent vă este oferit de catre Metropolitan Life Asigurari SA, prin intermediul Aon Romania Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L. (Aon) în parteneriat cu Enel (Enel Energie S.A./Enel Energie Muntenia S.A.)” se arată pe pagina de internet dedicată acestui produs.
Enel precizează că nu desfăşoara niciun fel de activitate de intermediere/asistenţă în asigurari în legatura cu produsul Enel Prudent, orice responsabilitate fiind a Asiguratorului si a Brokerului Aon.

Clienţii Enel sunt informaţi despre acest serviciu inclusiv prin apeluri telefonice.

„Poliţa/Certificatul de asigurare reprezintă contractul de asigurare al Clientului Asigurat, respectiv documentul semnat de catre Societatea de Asigurări conform prevederilor Codului Civil, care va fi pus la dispozţia fiecărei persoane ce a optat pentru Programul de asigurare ataşat facturii ENEL, care şi-a exprimat acordul telefonic, în temeiul prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 85/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, de a se înrola în Programul de asigurare. Clientul Asigurat acceptă ca dovadă a încheierii contractului de asigurare înregistrarea convorbirii telefonice. Poliţa, împreuna cu Termenii şi condiţiile asigurării vor fi puse la dispoziţia Clientului Asigurat prin intermediul serviciilor de curierat, la adresa declarată a acestuia”, se arată în Termenii şi Condiţiile „Enel Prudent”.

„Asigurarea Enel Prudent este un produs creat special pentru clienţii ENEL, astfel încât aceştia să poată beneficia de acoperire pentru cele mai frecvente riscuri care se produc în România: incapacitate totală permanentă de muncă sau deces ca urmare a unor accidente sau a unor îmbolnăviri” se mai arată în pagina produsului.

Click pe imagine pentru dimensiunea maximă

Prima de asigurare pleacă de la 11 lei pe lună, iar valoarea asigurată ajunge până la 80.000 de lei în caz de deces din cauza unui accident de transport cu vehicule de transport public.

Ce spune Enel

„Este vorba despre un proiect pilot demarat la sfârşitul anului trecut. Ca şi serviciile cu valoare adaugată lansate deja (Enel Asistenţă, Enel Confort), acest produs nou face parte din strategia de diversificare a portofoliului de produse”, a spus, pentru ECONOMICA.NET,  Aurelian Sideri, Director Marketing Enel Energie şi Enel Energie Muntenia

Acum un an şi jumătate, OMV Petrom, cel mai extins lanţ de benzinării din România, anunţa că intenţiuonează să deschidă în unele staţii ghişee unde pot fi achiziţionate poliţe de asigurare.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...