Fondul Proprietatea, la un pas de listarea la Bursa din Londra

Oricând după 15 noiembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) urmează să facă aplicabil proiectul de regulament care va permite emisiunea "drepturilor de interes"  ale Fondului Proprietatea. Prin drepturile de intgerses, , de fapt, acţiunile FP vor fi listate indirect la Bursa din Londra.
Adrian N. Ionescu - joi, 06 nov. 2014, 09:02
Fondul Proprietatea, la un pas de listarea la Bursa din Londra

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe site-ul sau, la sectiunea Consultari Publice, proiectul de Regulament privind listarea pe o piaţă din alt stat membru UE, prin intermediul titlurilor de interes a acțiunilor admise la tranzacționare pe o piaţă reglementata din Romania. Proiectul este supus unei perioade de consultare publică de până în data de 15 noiembrie.

Titlurile de interes (DIs – depository interests) reprezintă modalitatea prin care Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP) intenţionează să realizeze listarea secundara a acestuia la Bursa de la Londra.

Fondul Proprietatea vrea să se listeze la bursa din Londra în decembrie.

Listarea la Bursa din Londra a FP vă fi una tehnică, fără să se emită acţiuni noi, potrivit deciziei acţionarilor FP din primăvară.

FP nu va fi listat pe piaţa principală de la London Stock Exchange ci pe secţiunea Specialist Fund Market, unde va fi cel mai mare fond.

Administratorul FP estimează că listarea va avea un impact semnficativ asupra reducerii discount-ului preţului titlurilor faţă de valoarea activelor FP. Va conta şi vizibilitatea sporită FP. Celelalte fonduri listate pe Specialist Fund Market au active de până la 600-700 milioane euro, în timp ce FP avea un activ net de 3,34 miliarde euro la data 31 iulie 2014.

Reducerea discountului este unul dintre criteriile de care depinde prelungirea mandatului Franklin Templeton de administrator al FP.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...