General Electric a obţinut prima comandă majoră în România după preluarea Alstom – Reuters

Conglomeratul american General Electric (GE) a câştigat un contract important de furnizare de echipamente pentru noua centrală de 430 de megavaţi de la Iernut, România, primul acord major din 2015, când a preluat operaţiunile din domeniul energiei ale grupului industrial francez Alstom, pentru 10,6 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 23 iun. 2017, 15:14
General Electric a obţinut prima comandă majoră în România după preluarea Alstom - Reuters

GE va furniza toată tehnologia de bază pentru centrala de 268 de milioane de euro (299 de milioane de dolari) care va fi construită de Duro Felguera şi Romelectro pentru compania de stat Romgaz.

Înainte de achiziţionarea Alstom, GE pur şi simplu ar fi livrat turbine pe gaze şi ar fi mers mai departe. Odată cu Alstom, a achiziţionat tehnologia de producere a aburului, precum şi capacitatea de a furniza toate echipamentele periferice necesare construirii în întregime a unei termocentrale.

GE a declarat vineri pentru Reuters că unitatea va genera suficientă energie pentru a alimenta un milion de gospodării din România, fiind cel mai mare proiect pe gaze naturale din sud-estul Europei în ultimii cinci ani.

General Electric va furniza termocentralei patru turbine pe gaze 6F, două turbine care produc abur şi patru generatoare de recuperare a căldurii. Construcţia va începe anul acesta şi ar urma să fie finalizată în 2019, înlocuind actuala termocentrală de la Iernut.

GE este prezentă pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, a semnat, în data de 1 noiembrie 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Romgaz a preluat centrala Iernut în anul 2013 de la Electrocentrale Bucureşti, în contul unei datorii de 653 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...