Google a obţinut acordul SUA pentru utilizarea unui senzor de mişcare bazat pe radar, în cadrul unor dispozitive mobile

Google, divizie a grupului Alphabet, a obţinut acordul autorităţilor de reglementare din Statele Unite pentru utilizarea unui senzor numit Project Soli, care reacţionează la mişcare cu ajutorul undelor radar, în cadrul unor dispozitive mobile, tehnologia fiind utilă persoanelor cu dizabilităţi, relatează Reuters citat de News.ro.
Economica.net - joi, 03 ian. 2019, 09:46
Google a obţinut acordul SUA pentru utilizarea unui senzor de mişcare bazat pe radar, în cadrul unor dispozitive mobile

Comisia Federală pentru Comunicaţii a anunţat în această săptămână că va acorda Google permisiunea de a folosi astfel de senzori la o frecvenţă mai mare decât este permis în prezent, inclusiv la bordul avioanelor, scrie News.ro.

”Decizia serveşte interesul public prin oferirea unor funcţii de tehnologie touchless care reacţionează la gesturile mâinii”, potrivit autorităţii de reglementare.

Potrivit Google, senzorul este rezultatul activităţii grupului Advanced Technology and Projects, care dezvoltă tehnologii mobile.

Senzorul Soli detectează mişcarea în spaţiu tri-dimensional, folosind o undă radar pentru a permite controlul touchless al unor funcţii, fiind folositor utilizatorilor care au probleme de mobilitate sau de vorbire.

Acest senzor permite utilizatorilor să preseze un buton invizibil între degetul mare şi celelalte degete, sau o tastă virtuală care este activată prin frecarea degetului mare de degetul arătător. Într-un video postat pe site-ul său, Google arată cum un utilizator poate folosi un ceas smart, să caute muzică sau să ajusteze volumul sunetului.

Semnalul radar poate penetra materiale textile, senzorul fiind funcţional în buzunar sau în rucsac.

Chiar dacă senzorul este controlat virtual, interacţiunea este resimţită ca fizică şi este reactivă, fiind generată o senzaţie în degetele care se ating.

Instrumentele virtuale pot aproxima precizia mişcării mâinii unei persoane, iar senzorul poate fi inclus în dispozitive purtabile, telefoane, computere şi tablete.

Google a solicitat în luna martie ca autotoritatea de reglementare din SUA să permită ca senzorul radar Soli să poată fi utilizat într-o bandă de frecvenţă mai ridicată, de 57-64 de GHz, la nivelul standardelor de telecomunicaţii europene.

Facebook şi-a exprimat însă îngrijorarea, către Comisia Federală pentru Comunicaţii, că Soli ar putea provoca în acest fel probleme de coexistenţă cu alte tehnologii.

După discuţii, Google şi Facdbook au informat împreună comisia, în septembrie, că au convenit că senzorii pot funcţiona la frecvenţe mai înalte comparativ cu nivelul actual, dar sub nivelul propus anterior de Google.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...