Horia Culcescu mai vinde un hectar din serele Berceni

Mai mulţi dezvoltatori de locuinţe din sudul Capitalei au cumpărat parcele din terenul de 50 de hectare pe care au funcţionat serele Berceni, deţinute de omul de faceri Horia Culcescu, care parafează o nouă tranzacţie. 
Andrada Ghira - mar, 08 mart. 2016, 12:50
Horia Culcescu mai vinde un hectar din serele Berceni

Berser, firmă controlată de omul de afaceri Horia Culcescu prin Leader International, producător de conserve din legume şi fructe, a început încă de anul trecut să vândă parcele de teren dezvoltatorilor din sudul Bucureştiului. 

Planurile omului de afaceri sunt de a vinde treptat terenul pentru construcţia de ansambluri rezidenţiale şi mai parafează o tranzacţie. 

Luna trecută, preşedintele Consiliului de Administraţie al Berser a fost împuternicit să vândă două parcele cu suprafeteţe de 2.070 mp, respectiv 7.132 mp către Vintilă Stelian şi Stroe Florentina Aura, se arată în Monitorul Oficial. 

Preţul de vânzare nu poate fi mai mic de 125 de euro/mp, se mai arată în document. Asta înseamnă că Horia Culcescu va încasa cel puţin 1,15 milioane de euro. 

Pe terenul serelor Berceni au ridicat blocuri investitorii proiectelor rezidenţiale Brown Residence, Top House Residence, Viva Residence, Joy Residence şi Family Residence. Toate aceste ansambluri sunt reunite sub conceptul Metalurgiei Park Residence. 

Cine este Horia Culcescu

Horia Culcescu, 44 ani, este inginer agronom şi a fost desemnat în 2013 cel mai bogat fermier din Romania de către revista Capital şi AgroIntel. Culcescu are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare, şi deţine 230 de hectare de sere şi 1.200 de hectare de vie.

Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. 

El este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în urmă cu câţiva ani cu 18 mil. euro pentru a-şi dezvolta afacerea, potrivit declaraţiei de avere a patronului echipei de fotbal Steaua.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...