Immofinanz renovează clădirile de birouri din Bucureşti, vechi de zece ani

După ce a schimbat numele celor patru malluri pe care le deţine în România, dezvoltatorul austriac Immofinanz investeşte în reamenajarea a cinci clădiri de birouri din Bucureşti, sub umbrela conceptului Myhive.  
Andrada Ghira - joi, 26 ian. 2017, 11:59
Immofinanz renovează clădirile de birouri din Bucureşti, vechi de zece ani

Immofinanz investeşte în reamenajarea interioarelor a cinci clădiri de birouri din România, cu o suprafaţă de circa 100.000 de mp închiriabili, pe care le va pune sub umbrela brandului Myhive.

Cele cinci clădiri în care Immofinanz investeşte sunt S-Park, Iride 20, Metroffice, Victoria Park şi Iride 19. Finalizată în mai 2007, clădirea S-Park a fost cumpărată de Immoeast, cum se numea la vremea respectivă, cu 90 de milioane de euro de la familia Tănăsoiu. Şi clădirea Victoria Park, finalizată în 2007, a fost cumpărată în acelaşi an cu 60 de milioane de euro. Una dintre cele mai vechi clădiri este Iride 20, finalizată în 2004, iar prima parte a proiectului Metroffice a fost finalizată anul trecut. 

Investiţia în reamenajarea spaţiilor din clădirea de birouri S-Park se ridică la circa 1,8 milioane de euro, iar acestea se referă la amenajarea interiorului, cu spaţii de socializare, amenajarea unor vestiare cu duşuri, dar şi a unor locuri de parcare pentru alimentarea maşinilor electrice. 

„Pentru S-Park, investiţia este de 1,25 milioane de euro, pentru modernizarea interioară. Dacă includem şi cea de-a doua fază, în care vom amenaja exteriorul, vorbim de 1,8 milioane de euro. Investiţia în Metroffice este de 620.000 euro, iar pentru celelalte clădiri, investiţia depinde de specificaţiile acestora şi suntem în proces de pregătire a lucrărilor”, a declarat Sorin Vişoianu, country manager operations România.

Nu toate clădirile de birouri din Bucureşti vor trece prin procesul de renovare.

Christian Traunfellner, şeful diviziei de management a birourilor, spune că au fost stabilite anumite criterii pentru a implementarea acestui concept clădirilor existente în portofoliul Immofinanz. 20 de clădiri din România, Austria, Germania, Cehia, Polonia şi Ungaria fac parte din prima etapă de reamenajare. 

„Nu aplicăm acest concept clădirilor cu un singur chiriaş, dar nici clădirilor care nu ne permit să venim cu infrastructură adiţională, precum un restaurant, săli de fitness sau săli pentru întâlniri. Nu toate clădirile noastre sunt potrivite pentru Myhive şi nici nu puteam moderniza 70 de clădiri în acelaşi timp” spune Traunfellner.

Immofinanz pregăteşte construcţia parcului de retail din Braşov 

Investiţiile pe partea de retail în Braşov par să se înmulţească. AFI Europe România a început lurările pentru construcţia unui mall pe terenul fostei fabrici Hidromecanica din oraş. Şi Immofinanz vrea să finalizeze anul viitor un parc comercial STOP.SHOP pe terenul fostei platforme industriale IUS. „Lucrăm la obţinerea autorizaţiei de construcţie şi vom deschide parcul comercial în 2018”, precizează Vişoianu. 

Anul trecut, compania a rebranduit cele patru centre comerciale pe care le deţine în România sub brandul VIVO şi are la vânzare active care nu mai fac parte din sectoarele cheie.

După vânzarea portofoliului de spaţii logistice către Logicor, subsidiară a fondului de investiţii Blakstone, Immofinanz vrea să vândă şi dezvoltatorul Adama şi mallul Armonia din Arad, din care doar o parte a fost transformat în spaţii industriale. 

„Am vândut deja portofoliul logistic, care a fost un pas major pentru a ne contcentra pe birouri şi retail. Da, ne uităm să vindem partea rezidenţială şi să ne extindem pe parte de birouri şi retail. În prezent nu avem planuri active de a vinde clădiri de birouri sau centre comerciale, doar active non-core, precum rezidenţialul sau logisticul”, mai spune Christian Traunfellner.

Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 350 de proprietăți şi este listată la bursele din Viena şi Varşovia. 

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...