Impact investeşte 500.000 de euro în drumurile de acces în cartierul Greenfield, care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an

Drumul forestier prin care se realiza accesul la cartierul rezidenţial Greenflied dezvoltat de Impact a fost închis luna trecută, iar locuitorii au făcut cu maşina chiar 2 km în două ore. Pentru remedierea situaţiei pe termen mediu, Impact va investi 500.000 de euro pentru realizarea a două soluţii de acces. 
Andrada Ghira - mar, 07 mart. 2017, 14:30
Impact investeşte 500.000 de euro în drumurile de acces în cartierul Greenfield, care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an

Dezvoltatorul cartierului Greenfield a prezentat în detaliu care sunt soluţiile pentru fluidizarea traficului din zona DN 1 şi Şoseaua de Centură, dar şi pentru realizarea unui acces direct din Aleea Teişani spre Şoseaua de Centură.

Prima soluţie se referă la lărgirea DN 1 cu încă o bandă pe sens la ieşirea dinspre DN1 spre Şoseaua de Centură. Impact aşteaptă avizul necesar pentru realizarea acestei investiţii şi îşi asumă integral realizarea drumului, iar la final va fi predat CNAIR. Terenul pentru realizarea acestei lucrări a fost cumpărat la sfârşitul anului trecut, deşi discuţiile au început de mult, spun reprezentanţii companiei. 

A doua soluţie se referă la realizarea unui drum de acces direct din cartier către Şoseaua de Centură, un acces direct cu relaţie partea dreaptă. Pentru realizarea acestui drum, dezvoltatorul are avizele de la Administraţia Străzilor, de la CFR, pentru realizarea trecerii la nivelul căii ferate, un aviz de penetrare a Şoselei de Centruă de la CNAIR. 

„În momentul în care toate aceste aprobări sunt gata, într-un timp foarte scurt, pentru că execuţia e de multe ori mult mai rapidă decât traseul autorizărilor, o vom face imediat”, spune Gabriel Biziniche, directorul de achiziţii din cadrul Impact. 

Soluţiile prezentate de companie au venit în urma unui studiu de trafic realizat spre sfârşitul lui 2015 şi 2016. În GALERIA FOTO puteţi consulta soluţiile de trafic pe care Impact le va implementa. 

Când vor fi gata drumurile de acces spre Greenfield 

Banii pentru realizarea celor două drumuri sunt prevăzuţi de companie la circa o jumătate de milion de euro. Investiţia pentru lărgirea bretelei de acces din DN1 se ridică la 300.000 de euro, din care 100.000 de euro reprezintă achiziţia terenului şi proiectarea, iar restul de 200.000 de euro reprezintă execuţia drumului. 

Cea de-a doua soluţie, cea de a realiza un drum de acces direct din cartier spre Şoseaua de Centură prin Aleea Teişani, presupune o investiţie de circa 150.000 – 200.000 de euro. 

„Noi lucrăm la fel de intens pentru amebele soluţii, oarecum avem convingerea că cea cu accesul direct poate fi mai rapidă decât cealaltă, dar pe amebele dorim să le autorizăm şi să le efectuăm până la sfârşitul acestui an. Nu am vrea să trecem în 2018 cu ele nerealizate”, mai spune Biziniche. 

Acesta mai spune că dezvoltarea ulterioară a Greenfield va depinde de noi autorizări şi studii de trafic. În prezent, Impact construieşte Cartierul Platanilor, cu un total de 39 de blocuri şi aproape 900 de locuinţe. 

„Dezvoltarea ulterioară a Greenfield nu se va putea face decât cu corelarea tuturor soluţiilor de trafic. Celelalte faze ale proiectului, precum centrul comunitar şi alte locuinţe, fac obiectul altor documentaţii, PUZ-uri, studii de trafic”, mai spune Biziniche. 

Impact Developer & Contractor SA este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Apostol, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice.

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional. 

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...