Încă un pas către finalizarea Aeroportului Braşov. Consiliul Judeţean scoate la licitaţie lucrări de 35 milioane de lei

Consiliul Judeţean Braşov a scos luni la licitaţie lucrări la aeroportul din Ghimbav estimate la 35 milioane de lei (7,7 milioane de euro), fără TVA. Cu toate acestea, până la finalizarea obiectivului mai este cale lungă, pentru că autoritatea judeţeană nu dispune de toate fondurile necesare.
Economica.net - lun, 20 nov. 2017, 22:00
Încă un pas către finalizarea Aeroportului Braşov. Consiliul Judeţean scoate la licitaţie lucrări de 35 milioane de lei

CJ Braşov a publicat luni anunţul de licitaţie „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav etapa a III-a – Execuţie cale de rulare Alfa, platformă de îmbarcare debarcare şi extindere a reţelelor de canalizare şi drenaj.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 35 de milioane de lei (7,7 milioane de euro), fără TVA iar durata lor este de patru luni. Termenul limită de depunere a ofertelor este 27 decembrie 2017, acestea urmând să fie evaluate până pe 22 ianuarie 2018.

În proiectul tehnic realizat de Search Corporation sunt cinci obiective noi care ar urma să fie executate, potrivit BizBrasov.ro.

Primul este calea de rulare Alfa, care va face legătura între pistă și parcarea avioanelor, cu o lungime de 200 m și o lățime de 23 m, plus acostamente. Aceasta va fi construită din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm, ca de altfel și parcarea, care va avea o dimensiune de 135 m pe 145 m, și unde vor putea staționa 3 aeronave categoria C, cu anvergura aripilor de 36 metri. Totodată, un al treilea element din acest proiect este sistemul de canalizare complex, care va asigura atât preluarea apelor de pe pistă, cât și de pe calea de rulare și parcare, dar are în vedere, ținând cont că am proiectat inclusiv deversarea în Pârâul Bârsa, și o dezvoltare ulterioară a aeroportului. De asemenea, a fost proiectat și sistemul de iluminare al platformei prin intermediul a trei piloni cu o înălțime de 27 de metri, precum și infrastructura pentru balizaj, respectiv tot ce înseamnă conducte și camere de trageri.

Lucrările scoase luni la licitaţie, de până la 10 milioane de euro cu tot cu TVA, reprezintă doar o parte din cele necesare pentru finalizarea Aeroportului Internaţional de la Ghimbav, în valoare totală de 57 de milioane de euro, a spus pentru ECONOMICA.NET Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

El a precizat că CJ Braşov a scos la licitaţie lucrările pentru care există fonduri la buget şi că pentru restul lucrărilor, estimate la peste 47 de milioane de euro, urmează să fie identificată o sursă de finanţare. Astfel, autoritatea judeţeană ia în calcul un parteneriat public privat pentru construirea turnului de control şi terminalului noului aeroport, potrivit lui Veştea.

Aeroportul Internaţional Braşov este situat la o distanţă de 12 km de oraş. Odată cu construirea aeroportului, vor fi create aproximativ 6.000 de locuri de muncă, potrivit estimărilor autorităţilor.

Oraşul de la poalele Tâmpei va fi al 16-lea din România care are aeroport. Acesta va aduce şi mai mulţi turişti în judeţul Braşov, al doilea cel mai vizitat din ţară după capitala Bucureşti. Aeroportul va fi foarte atractiv şi pe partea de cargo, oraşul fiind situat chiar în centrul ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...