Instanţa a anulat cererea de deschidere a insolvenţei împotriva distribuitorului ţigărilor Kent

Tribunalul Bucureşti a anulat cererea de deschidere a insolvenței formulată de către un retailer de îmbrăcăminte din Sibiu, SC Pozzo Impex SRL, împotriva Interbrands Marketing & Distribution, distribuitorul ţigărilor Kent.
Cristina Şomănescu - mie, 18 iul. 2012, 10:45
Instanţa a anulat cererea de deschidere a insolvenţei împotriva distribuitorului ţigărilor Kent

Interbrands Marketing & Distribution se numără printre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum din România, cu vânzari nete de 115 milioane de euro și un profit net de peste un milion de euro în 2011.

Interbrands Marketing & Distribution este distribuitorul țigărilor Kent (produse de British American Tobacco) din 1997, ulterior compania extinzându-și portofoliul de clienți către produse ale unor companii precum Kotanyi, Procter & Gamble, Henkel, Nestle Nutrition, Love Plus, Tchibo, 3M, Comceh, Kraft Foods, Angelli.

Săptămâna trecută, Tribunalul București a anulat cererea privind deschiderea procedurii insolvenței formulată împotriva Interbrands Marketing & Distribution de către SC Pozzo Impex SRL, societate aflată în insolvență.

În luna martie 2012, SC Pozzo Impex SRL înaintase Tribunalului București o cerere de deschidere a procedurii de insolvență împotriva Interbrands Marketing & Distribution, având ca obiect pretinse creanțe datorate de companie unuia dintre partenerii de afaceri și preluate de SC Pozzo Impex SRL în baza unui contract de cesiune creanțe, ne-au comunicat avocaţii de la Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, care au reprezentat Interbrands Marketing & Distribution.

”Nu am fost surprinși de Decizia Tribunalului București pronunțată în ședința de joi, 12 iulie 2012, în condiţiile în care Administratorul Judiciar al Pozzo Impex SRL nu şi-a însuşit cererea de insolvenţă. Totodată, decizia instanţei reprezintă dovada fără echivoc a faptului că demersul procesual al acestei societăți a fost unul abuziv și având un caracter vădit șicanator. Având în vedere că societatea noastră este lider în domeniul său de activitate, faptul că avem o situație financiară solidă și un circuit normal de încasări și plăți, precum și faptul că deținem toate resursele financiare și instrumentele legale necesare combaterii unei astfel de acțiuni, nu ne-am temut în niciun moment de acțiunea întreprinsă împotriva noastră”, a declarat Alina Arsene, consilier juridic al Interbrands Marketing & Distribution.

O echipă de avocați a firmei de avocatură de business Țuca Zbârcea & Asociații a asistat și reprezentat compania Interbrands Marketing & Distribution în acest proces.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...