Profitul Intel, peste aşteptări. Creştere de 45% în trimestrul doi

Profitul gigantului Intel a atins valoarea de 2,8 miliarde de dolari, în al doilea trimestru din 2014, mai mare cu 45% comparativ cu T1, în timp ce veniturile s-au cifrat la 13,8 miliarde de dolari, în creştere cu 8% faţă de trimestrul anterior şi perioada similară din 2013, arată rezultatele financiare publicate, miercuri, de corporaţia americană.
Economica.net - mie, 16 iul. 2014, 10:18
Profitul Intel, peste aşteptări. Creştere de 45% în trimestrul doi

Conform sursei citate, Intel Corporation a raportat, în T2 din 2014, un venit de 13,8 miliarde de dolari, un venit operaţional de 3,8 miliarde de dolari, un profit net de 2,8 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 0,55 dolari.

Totodată, compania a generat aproximativ 5,5 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 74 de milioane de acţiuni.

Pe de altă parte, Intel a anunţat că intenţionează să returneze mai mulţi bani acţionarilor micşorând soldul de numerar prin creşterea răscumpărărilor de acţiuni. Astfel, Consiliul Director al companiei a aprobat o creştere de 20 de miliarde de dolari pentru programul de răscumpărare de acţiuni în care va fi vorba despre 4 miliarde de dolari în al treilea trimestru din acest an, plus altele în ultimul trimestru din acest an.

În ultimii zece ani, Intel a returnat aproximativ 90 de miliarde de dolari acţionarilor prin dividende şi acţiuni răscumpărate.

Din datele financiare ale companiei reiese, totodată, faptul că, în T2 din acest an, venitul PC Client Group a fost de 8,7 miliarde de dolari, în creştere cu 9% comparativ cu trimestrul anterior şi de 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru T3 2014, Intel Corporation estimează un venit de 14,4 miliarde de dolari, plus sau minus 500 de milioane de dolari, dar şi costurile de restructurare în cuantum de aproximativ 20 milioane de dolari.

La nivelul întregului an, compania mizează pe venituri în creştere de circa 5%, faţă de previziunile anterioare, precum şi pe cheltuieli de R&D plus MG&A de aproximativ 19,3 miliarde de dolari, plus sau minus 200 de milioane de dolari, în comparaţie cu estimările anterioare, de 19,2 miliarde de dolari.

Intel, lider mondial în inovaţia din industria computerelor, este compania care proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Ca lider în responsabilitate socială şi sustenabilitate, Intel produce primele microprocesoare cu materiale provenite din afara zonelor de conflict.

Te-ar mai putea interesa și
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului 2024 dacă Statele Unite nu îi......
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...