Kaspersky: 30% dintre utilizatori stochează pe smartphone informaţii confidenţiale

Aproape o treime dintre posesorii de aparate smartphone stochează parolele de acces la conturile deschise pe reţelele sociale şi la alte servicii online pe terminalele de pe care operează, se arată într-un studiu realizat de O+K Research pentru Kaspersky Lab, la jumătatea acestui an.
Economica.net - lun, 20 aug. 2012, 06:21
Kaspersky: 30% dintre utilizatori stochează pe smartphone informaţii confidenţiale

Astfel, 30% dintre utilizatori stochează pe smartphone informaţii confidenţiale, inclusiv parole de la conturile reţelelor sociale şi de la alte servicii online, în timp ce jumătate dintre aceştia folosesc dispozitivele mobile pentru a păstra fişiere foto şi video personale.

În plus, aproape un sfert (21%) dintre cei chestionaţi în cadrul studiului citat au recunoscut faptul că stochează în memoria telefonului informaţii confidenţiale, precum numerele cardurilor de credit sau datele de autentificare la conturile bancare.

Pentru utilizatorii de tablete, acest număr este şi mai mare, adică 28%, ceea ce denotă faptul că smartphoneurile şi tabletele sunt tot mai frecvent folosite în rolul de computer tradiţional.

Cercetarea publicată de Kaspersky Lab relevă faptul că dispozitivele mobile sunt foarte des utilizate ca platforme pentru jocuri: 52% dintre posesorii de iPad şi 51% dintre cei care folosesc alte tablete instalează jocuri pe acestea.

Cifrele corespund procentajelor de utilizatori care practică gamingul pe smartphone-uri, excepţie făcând posesorii de Blackberry, cu numai 34% dintre aceştia.

Pe de altă parte, tabletele sunt foarte populare printre iubitorii de cărţi în format electronic (e-books), iar 47% dintre persoanele participante la studiu spun că utilizează aceste dispozitive pentru a citi. De asemenea, 45% dintre utilizatori stochează e-mailuri pe smartphoneuri şi tablete, în timp ce 35% dintre tablete sunt folosite pentru corespondenţa legată de serviciu.

De asemenea, studiul O+K Research confirmă faptul că majoritatea utilizatorilor nu văd o diferenţă foarte mare între un PC tradiţional şi un dispozitiv mobil.

Specialiştii în domeniu sfătuiesc posesorii de telefoane inteligente sau tablete să folosească o suită de securitate universală, precum Kaspersky ONE, ce poate fi instalată pe majoritatea platformelor de operare populare, atât mobile, cât şi desktop.

În cadrul studiului comandat de Kasperky Lab au participat 11.000 de repondenţi din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării
evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării
evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării, parte a strategiei de extindere a retailerului....
Slovacia. Premierul Robert Fico este în continuare în stare gravă
Slovacia. Premierul Robert Fico este în continuare în stare gravă
Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit ...
Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaților în utilizarea inteligenței artificiale generative (GenAI)
Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaților în utilizarea inteligenței artificiale ...
Într-un studiu recent, Boston Consulting Group (BCG) a analizat în ce măsură femeile și bărbații acceptă utilizarea ...
Telekom Romania Mobile: venituri de 66,2 milioane de euro, în scădere cu 4,1% pe primul trimestru
Telekom Romania Mobile: venituri de 66,2 milioane de euro, în scădere cu 4,1% pe primul trimestru
La 31 martie 2024, Telekom Romania Mobile a înregistrat venituri totale de 66,2 milioane de euro, în scădere cu 4,1% față ...