KMG International lansează programul de Internship 2015

KMG International derulează, în perioada 27 iulie - 11 septembrie 2015, programul de Internship 2015, adresat celor aproximativ 100 de studenţi selectaţi să îşi dezvolte aptitudinile profesionale şi competenţele tehnice pentru o carieră în industria petrolieră.
Economica.net - mar, 28 iul. 2015, 06:08
KMG International lansează programul de Internship 2015

Potrivit unui comunicat al companiei, programul se va desfăşura în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, deţinute de KMG International.

‘Programele de Internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar şi pentru comunitatea în care ne desfăşurăm activităţile. Derulate pe cele două platforme industriale – Petromidia şi Vega – programele susţin transferul de know-how de la experţii noştri către tinerii aflaţi la început de carieră. De la lansarea primei ediţii a programului de Internship (2001) până în prezent, peste 550 de studenţi ai universităţilor de profil din ţară au fost instruiţi de specialiştii celor două rafinării, mare parte dintre candidaţi fiind ulterior angajaţi’, a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare, companie ce operează rafinăriile Petromidia şi Vega.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiţi de profesionişti din cadrul companiilor Rompetrol Rafinare, Rominserv, Rompetrol Quality Control şi Midia Marine Terminal, în segmente de business precum producţie, laborator, mentenanţă, vânzări şi marketing, planificare, managementul riscului, siguranţa în muncă, scrie Agerpres.

Participanţii provin de la universităţile de profil din ţară – Universitatea ‘Ovidius’ Constanţa, Facultatea de Petrol şi Gaze Ploieşti – cu care grupul a dezvoltat parteneriate prin care oferă stagii de practică studenţilor, absolvenţilor de facultate şi masteranzilor.

Studenţii care participă la programul Internship 2015 (72 pe platforma Petromidia şi 26 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectaţi în urma unei campanii de recrutare din aproximativ 150 de candidaţi. Pe parcursul acesteia au fost evaluate competenţele tehnice şi cele comportamentale – capacitatea de a lucra în echipă, iniţiativă şi proactivitate, orientare către rezultate şi orientare către client.

La finalul programului, specialiştii din cadrul KMG International vor analiza potenţialul de angajare al participanţilor la program.

În urma programului derulat în 2014, dintre cei peste 90 de studenţi participanţi, 50% au fost angajaţi în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.

KMG International derulează activităţi pe 12 pieţe principale aflate pe 3 continente şi are aproximativ 7.600 de angajaţi la nivel global, dintre care aproape 6.000 în România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...