Lidl trimite liceenii români la studii în Germania şi îi plăteşte cu până la 1.800 de euro pe lună

Lidl România lansează o nouă ediție a programului Lidl Duales Studium, prin care le oferă tinerilor absolvenți de liceu oportunitatea de a studia în Germania, potrivit unui comunicat al companiei. Pentru a fi selectaţi, tinerii trebuie să fi absolvit liceul şi să ştie limba germană. Durata studiilor este de trei ani, timp în care Lidl asigură cazarea în Germania şi le plăteşte tinerilor până la 1.800 de euro pe lună timp de şase luni pe an.
Economica.net - joi, 01 feb. 2018, 08:56
Lidl trimite liceenii români la studii în Germania şi îi plăteşte cu până la 1.800 de euro pe lună

Prin programul oferit de Lidl, elevii români vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, și, în același timp, vor acumula experiență profesională practică pentru un post de management în vânzări, spune compania.

„Lidl Duales Studium este un proiect internațional, implementat în toate țările în care Lidl activează, inclusiv în România. Programul se desfășoară pe durata a 3 ani și este dedicat absolvenților de liceu sau viitorilor absolvenți din anul școlar curent, care au cunoștințe avansate de limbă germană.

Elevii selectați vor urma cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, Germania, cu posibilitatea de a învăța un semestru în anul II la o universitate parteneră din altă țară, în funcție de rezultatele obținute în primul an. Fiecare an de studiu cuprinde o serie de module teoretice și un semestru de practică desfășurat în magazinele Lidl, în care studenții urmează toți pașii de școlarizare necesari pentru o experiență profesională solidă în vânzări.

Pe parcursul programului de practică, Lidl asigură cazarea studenților. În plus, fiecare semestru de practică este remunerat astfel: tinerii din primul an vor primi un salariu net de 1400 euro/lună, cei din anul doi 1600 euro/lună, iar cei din an terminal 1800 euro/lună. La finalul programului, studenții obțin o diplomă recunoscută la nivel internațional și au posibilitatea de a se angaja ca Șef de Vânzări în cadrul companiei Lidl”, se arată în comunicat.

„Este important să contribuim direct la dezvoltarea practică a viitorilor noștri profesioniști, și, de aceea, ne bucurăm că le putem oferi tinerilor o rampă de lansare în carieră prin acest program. După absolvirea cu succes a facultății, aceștia au șansa de a ocupa un post de management – Șef de Vânzări, chiar în cadrul echipei noastre, ce presupune coordonarea câtorva magazine din rețeaua Lidl, atât din punctul de vedere al indicatorilor de business, cât și al managementului resurselor umane. Programul Lidl Duales Studium face parte din strategia noastră de a dezvolta o relație cu tinerii și cu mediul educațional și, în același timp, dintr-un cadru mai amplu de programe și parteneriate ale companiei noastre în acest domeniu”, a spus Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane, Lidl România.

Cerințele programului

„Diploma de bacalaureat și cunoștințele foarte bune de limbă germană (certificat nivel B2.2) sunt primele cerințe pentru tinerii absolvenți de liceu care își doresc să se înscrie în programul Duales Studium. Pe lângă acestea, pentru a fi selectați în program, elevii trebuie să aibă abilități de comunicare, spirit de echipă, flexibilitate și mobilitate la nivel național și internațional, să fie încrezători în forțele proprii și motivați.

Până pe 28 februarie 2018, viitori studenți își pot depune candidatura pe [email protected], urmând ca în faza de preselecție să susțină un interviu telefonic în limba germană și mai apoi să realizeze un test online. În cursul lunii martie, elevii vor participa la Assessment Center, în urma căruia se realizează selecția finală a participanților”, mai spune compania.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...