​Lira continuă să se aprecieze. Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv

Lira s-a apreciat vineri cu 0,1%, la 1,3325 dolari/liră, după ce a scăzut cu până la 0,9% în urma comentariilor guvernatorului Băncii Angliei legate de o potenţială scădere a ratei dobânzii.
Economica.net - vin, 01 iul. 2016, 07:50
​Lira continuă să se aprecieze. Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv

După ce s-a prăbuşit în urma rezultatului Brexitului la minimul ultimilor 31 de ani, lira a reuşit să recupereze săptămâna aceasta 2,6% din terenul pierdut.

Euro s-a depreciate în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 0,25%, la 1,1075 dolari/euro. La Bucureşti, cursul leu/euro anunţat înaintea valorilor oficiale date de BNR era de 4,5140/4,5191, în scădere cu 0,10%, iar leu/dolar era de 4,0698/4,0763, în creştere faţă de şedinţa precedent.

Yen-ul a crescut pentru prima oară după trei zile în care a scăzut, urcând cu 0,3%, la 102,83 yeni/dolar. Creşterea se datorează datelor din Japonia care arată că inflaţia a scăzut pentru a treia lună consecutiv, la fel şi cheltuielile gospodăriilor.

Won-ul a urcat pentru a patra zi, ajungând la maximul ultimelor două luni după o creştere săptămânală de 2,9%.

Yuan-ul chinezesc a scăzut cu 0,1%, la 6,653 yuani/ dolar, ducând declinul valutei la aproape 3% în ultimul trimestru, cea mai mare scădere din 1994.

Aurul creşte creşte pentru a cincea săptămână consecutiv

Preţul petrolului a crescut cu 0,6%, la 48,62 de dolari barilul, reuşind să recupereze din scăderea de 3,1% din ultimele sesiuni de tranzacţionare.

Barilul de petrol a crescut cu 26% în ultimele trei luni, în condiţiile în care producţia SUA a scăzut, şi în piaţă şi-au făcut loc speculaţii că rezervele la nivel mondial au început să scadă.

Aurul s-a îndreptat către a 5-a creştere săptămânală, fiind văzut văzut ca activ sigur în urma votului pentru Brexit. În sesiunea de vineri, aurul a crescut cu 1,18%, la 1,333.90 dolari. Argintul de asemenea a avut o creştere de 2,9%, cea mai mare creştere din septembrie 2014.

Cuprul a început sesiunea în scădere, dar a reuşit să recupereze pierderile şi să treacă pe plus cu 0,3%. Nichelul a urcat cu 0,7%, iar zincul cu 1%.

Indicele LMEX al bursei din Londra, care măsoară evoluţia tranzacţiilor cu metale, a crescut în primul trimestru cel mai mult din ultimii doi ani.

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...