Logan, Duster şi Sandero, în top 25 al celor mai bine vândute maşini în Rusia

Duster, Logan şi Sandero s-au situat în mai în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate miercuri de Association of European Businesses (AEB), însă livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare pe această piaţă au scăzut cu 14,5%, la 107,665 unităţi, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi al deprecierii rublei, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 08 iun. 2016, 13:01
Logan, Duster şi Sandero, în top 25 al celor mai bine vândute maşini în Rusia

În aprilie, livrările auto pe piaţa rusă au scăzut cu 8,5%, cel mai redus nivel din ultimii 10 ani.

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia s-a situat Lada Granta (7.967 unităţi), fabricată de AvtoVAZ, urmată de Solaris, de la Hyundai (7.627 vehicule), Rio, de la Kia (7.569 unităţi) şi Duster, cu 4.151 de vehicule. Pe locurile 9 şi 12 se află Sandero şi Logan, cu 2.366 şi, respectiv, 2.319 de vehicule.

Duster, Logan şi Sandero sunt fabricate de Renault.

‘Datele din mai arată că drumul spre stabilizare rămâne accidentat. Deşi piaţa auto îşi continuă declinul, tabloul macroeconomic ne dă motive de optimism prudent’, a apreciat Joerg Schreiber, preşedintele Association of European Businesses.

În primele cinci luni din 2016, au fost vândute în Rusia 548.119 autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, în scădere cu 14,7% faţă de perioada similară din 2015.

În perioada ianuarie – mai 2016, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia s-a situat Solaris, de la Hyundai (37.254 vehicule), urmat de Lada Granta (36.748 unităţi), fabricat de AvtoVAZ, Rio, de la Kia (30.825 unităţi) şi Duster, cu 19.417 vehicule. Pe locurile 11 şi 12 se află Logan şi Sandero, cu 10.960 şi, respectiv, 10.879 vehicule.

Vânzările de automobile pe piaţa rusă s-au prăbuşit cu 36% anul trecut pe fondul intrării în recesiune a economiei ruseşti, din cauza sancţiunilor internaţionale şi a scăderii preţului petrolului. Anul acesta, cererea va scădea probabil cu încă 4,7%, la 1,53 milioane de vehicule, a estimat Joerg Schreiber, preşedintele Association of European Businesses.

Renault deţine o participaţie de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deţine un pachet de 17,13%, iar corporaţia rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%. Împreună, Renault, Nisan şi AvitVAZ au fost responsabile pentru aproximativ o treime din cele 1,6 milioane de autoturisme noi vândute anul trecut în Rusia, însă, cu toate acestea, vânzările lor combinate au scăzut cu 32% în ritm anual.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...