Marea asfaltare: cât costă reabilitarea străzilor din Bucureşti în acest an

Administraţia Străzilor Bucureşti (ASPMB) are prevăzut până pe 15 noiembrie un buget de 100 de milioane de lei pentru asfaltarea şoselelor cu probleme pe care le gestionează. Primarul General Gabriela Firea spunea în aprilie că programul de asfaltare ar fi putut fi derulat la costuri mult mai mici prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje (CMSPP). Noua firmă a municipalităţii nu a raspuns încă solicitării Economica.net.
Anemona Andone - mar, 21 aug. 2018, 18:41
Marea asfaltare: cât costă reabilitarea străzilor din Bucureşti în acest an

„Administraţia Străzilor a prevăzut, până pe data de 15 noiembrie 2018, un buget de 40.000 mii lei pentru reparaţii curente şi 60.000 mii lei pentru reabilitarea sistemului rutier pe arterele aflate în administrare, pentru sectoarele 1-6 din Municipiul Bucureşti”, au răspuns reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti la întrebarea Economica.net privind costul total al reasfaltării tuturor străzilor cu probleme din Bucureşti, aflate în patrimoniul său.

De asemenea, ei au mai spus că în programul de reabilitare de primăvară – vară din acest an au fost astupate gropi în suprafaţă de 222.085 mp, în baza contractelor încheiate cu firmele private până la data de 30 iunie 2018.

„Administraţia Străzilor a realizat lucrări de reparaţii carosabil şi trotuare pe străzile şi bulevardele aflate în administrare conform HCGMB 254/2008, cu completările şi modificările ulterioare, în baza contractelor subsecvente, pe o suprafaţă de 222.085 mp”, au precizat reprezentanţii ASPMB.

Potrivit lor, valorile per plombare sunt diferite pentru fiecare sector în parte. Costul mediu de mixtură stocabilă la rece este de 989,60 lei/t, iar costul mediu de beton asfaltic este de 49,67 lei/mp.

Întrebaţi câte străzi vor fi mai fi reabilitate anul acesta, reprezentanţii ASPMB au spus că până acum a fost realizat studiul de fezabilitate pentru un numar de 24 de strazi aflate în administrare, iar în cursul anului 2018 vor demara lucrările de reabilitare a acestor străzi.

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea anunţa în luna aprilie că „începe marea astfaltare„. Tot atunci, edilul – şef a explicat că programul de asfaltare ar fi putut fi derulat de Compania Municipala Străzi, Poduri şi Pasaje, mult mai eficient şi la costuri mult mai mici, dacă Opoziţia nu ar fi respins, în sedinta de Consiliu din data de 28 martie, proiectele de hotărâre în baza cărora servicii precum întreţinerea arterelor de circulaţie sau a spaţiilor verzi să fie delegate companiilor municipale.

„Suntem obligaţi să lucrăm încă o lună în baza vechilor contracte, mult mai scumpe şi care pun tot felul de condiţii. Vom face o serie de calcule cu specialiştii noştri şi vom compara cât ar fi costat în această primăvară asfaltarea, reabilitarea bulevardelor, arterelor, trotuarelor, prin propriile companii şi cât va costa factura pe vechile contracte pe care le-am moştenit”, mai spunea Gabriela Firea.

Contactaţi pentru a vedea la ce costuri vor asfalta ei străzile din Capitală, reprezentanţii firmei noi a municipalităţii nu au răspuns încă solicitării noastre.

De la 1 iunie, în urma Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, se deleagă către Compania Municipală Străzi şi Poduri Bucureşti activitatea specifică de până acum a Administraţiei Străzilor. CGMB mai trebuie să aprobe însă şi delegarea patrimoniului ASPMB către noua companie. Ulterior, angajaţii de la Administraţia Străzilor nu vor fi disponibilizaţi, ci vor fi preluaţi în cadrul acestei companii. 

Reamintim că în şedinţa din 19 aprilie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins proiectele de hotărâre privind transmiterea către companiile municipale Parking Bucureşti SA, Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti SA şi Managementul Traficului SA a patrimoniului pentru serviciile publice pe care le vor prelua aceste companii. PNL şi USR au votat „împotrivă” şi era necesar un vot de două treimi pentru aprobarea proiectelor.

Citeşte şi Soluţia Gabrielei Firea pentru activarea companiei municipale de străzi: închirierea utilajelor de la Administraţia Străzilor

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...