Metroul de Drumul Taberei o ia din loc: constructorul finalizează lucrările la fundaţia căii de rulare

După momentul istoric din vara anului trecut, când cele două cârtiţe au terminat săpăturile la Metroul de Drumul Taberei, constructorul italian Astaldi urmează să încheie încă o etapă importantă: lucrările la fundaţia căii de rulare. Acestea sunt finalizate în proporţie de 99,5%, conform raportărilor actualizate pe luna octombrie de pe site-ul dedicat Magistralei 5 de metrou.
Anemona Andone - lun, 15 oct. 2018, 18:44
Metroul de Drumul Taberei o ia din loc: constructorul finalizează lucrările la fundaţia căii de rulare

Constructorul Metroului de Drumul Taberei a raportat un progres semnificativ, de peste 13 puncte procentuale, la fundaţia căii de rulare. Aceste lucrări sunt gata în proporţie de 99,5%, conform cifrelor raportate pe luna octombrie către Metrorex.

Un progres mai mic, de 0,87 puncte procentuale, a fost înregistrat şi la structura de rezistenţă, până la 98,73%. La finisaje, lucrările au stagnat însă la acelaşi nivel ca în lunile anterioare, de 58,91% (foto jos).

Sursa: metrorexM5.ro

Oficialii Metrorex intenţonează să efectueze primele probe pe noua magistrală la finele acestui an. Rămâne de văzut în ce ritm vor evolua lucrările mai departe, pentru a permite acest lucru.

Lucrările de excavație pe Magistrala 5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor au fost finalizate în vara anului trecut, când şi-au încheiat misiunea cele două cârtiţe care au săpat tunelurile la Metroul de Drumul Taberei.

Într-un document MT se estimează că metroul de Drumul Taberei ar putea fi gata anul viitor, după şapte ani de lucrări. Secţiunea 2 Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului ar putea fi realizată în cinci ani, respectiv până în 2025, iar Secţiunea 3 Piaţa Iancului – Pantelimon va fi realizată în alţi şapte ani şi va fi dată în folosinţă în 2032.

Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor – Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon. Valoarea totală a investiţiei în Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon este estimată la 9,16 miliarde de lei, aceasta urmând să fie gata în întregime în 2032.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...