Metroul de Drumul Taberei: Siemens a depus o nouă contestaţie la licitaţia pentru automatizarea traficului

Siemens a depus pe 30 aprilie o nouă contestaţie la licitaţia Metrorex pentru automatizarea traficului pe linia de metrou din Drumul Taberei, înainte ca Tribunalul Bucureşti să se pronunţe în cazul primei contestaţii, înregistrată la finele anului trecut. Surse din cadrul Metrorex critică demersul Siemens de a se adresa Tribunalului Bucureşti şi nu Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, acuzând firma că întârzie în mod intenţionat licitaţia.
Anemona Andone - sâm, 05 mai 2018, 11:10
Metroul de Drumul Taberei: Siemens a depus o nouă contestaţie la licitaţia pentru automatizarea traficului

Update

Vineri, 4 mai, Tribunalul Bucureşti a respins plângerea Siemens din decembrie 2017 împotriva deciziei prin care Metrorex i-a descalificat oferta în etapa evaluării tehnice.  Compania poate depune insa recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Noul termen anunţat de autorităţi pentru inaugurarea Metroului de Drumul Taberei, respectiv primul trimestru al anului viitor, ar putea fi depăşit. Şi asta pentru că nici până acum nu a fost semnat contractul pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, lucrări care durează minim nouă luni şi de care depinde deschiderea circulaţiei.

Pe 5 aprilie 2018, Metrorex a declarat câştigătoare oferta Alstom în cadrul licitaţiei pentru furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pe secţiunea Eroilor – Râul Doamnei a Magistralei 5. Contractul va putea fi semnat însă abia după soluţionarea contestaţiilor.

Pe 30 aprilie 2018, firma Siemens a contestat acest rezultat la Tribunalul Bucureşti. Asta după ce pe 19 decembrie 2017, Siemens a mai depus o plângere tot la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziei prin care Metrorex i-a descalificat oferta în etapa evaluării tehnice.

Surse din cadrul Metrorex critică demersul Siemens de a se adresa Tribunalului Bucureşti şi nu Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, acuzând firma că întârzie în mod intenţionat licitaţia. În replică, reprezentanţii Siemens spun că nu folosesc abuziv legislaţia.

Siemens este reprezentantă în cadrul acestor litigii cu Metrorex de către casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), conform informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată.

Metrorex a lansată pe 30 mai anul trecut licitaţia pentru „Sistemul de siguranta si automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranta îmbarcat pe tren si sistemul de informare dinamica (inclusiv sonorizare) – Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon. Sectiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Statia si Depoul Valea Ialomitei”.

În cursa pentru contractul de 121 milioane de lei pentru automatizarea traficului pe secţiunea din Drumul Taberei a Magistralei 5 au intrat doi giganţi internaţionali: Siemens şi Alstom. Oferta Siemens a fost însă descalificată în faza de evaluare tehnică.

Devizul proiectului Magistralei 5 este de 3,2 miliarde de lei, investiţia fiind, practic, de 2,65 miliarde de lei din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Magistrala 5, tronsonul 1 (Eroilor – Drumul Taberei), va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Citeşte şi Finanţele anunţă modificări în legislaţia achiziţiilor publice şi în privinţa felului cum se vor încheia contracte după licitaţiile contestate

Te-ar mai putea interesa și
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard de euro pentru investiţii, în ultimii 30 de ani, iar suma poate ajunge la 7......
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite continuă să se confrunte joi cu efectele furtunii cu intensitate record din această săptămână, ...
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Berăria H a achiziționat cel mai mare sistem audio de tip install din România, susține un comunicat de presă al companiei ...
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit, platformă online din România dedicată vânzării și cumpărării de mașini, demarează o campanie prin care ...