Mii de turişti au vizitat Maramureşul în acest sezon. Au stat între trei şi şapte zile

Cimitirul Vesel din Săpânţa, Mănăstirile Rohia şi Bârsana, Muzeul de Mineralogie din Baia Mare şi Parcul Naţional Munţii Rodnei au fost printre cele mai vizitate de turiştii români şi străini pe durata verii.
Economica.net - mar, 09 oct. 2018, 15:47
Mii de turişti au vizitat Maramureşul în acest sezon. Au stat între trei şi şapte zile

„Din luna iunie până aproape de sfârşitul lunii septembrie, câteva mii de turişti români şi străini s-au aflat în Maramureş pentru trei – şapte zile. Grupurile organizate sau familiile au ales cazarea în pensiunile turistice, iar de aici au plecat, zilnic, spre diverse locuri, preferând să mănânce în aer liber sau chiar în altă pensiune rurală sau urbană. Cele mai vizitate puncte au fost Cimitirul Vesel din Săpânţa, Mănăstirile Rohia şi Bârsana, Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, aici s-au înregistrat cei mai mulţi vizitatori, dar au fost vizitate şi cele două muzee ale satului din municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Muzeul de Artă din Baia Mare, Galeriile de Artă şi Muzeul Judeţean”, a declarat, marţi, preşedinta filialei din Maramureş a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România – ANTREC, Livia Sima.

Turiştii pasionaţi de aventură s-au îndreptat spre Parcul Naţional Munţii Rodnei, dar şi în alte locuri din zona alpină a Munţilor Maramureşului.

„Turismul de aventură s-a dezvoltat în ultimii ani, iar mulţi români, dar şi străini, în funcţie de condiţiile meteo, au preferat o ieşire pentru mai multe zile cu cortul sau la cabană în Parcul Natural Munţii Maramureşului, Parcul Naţional Munţii Rodnei sau o tură de rafting în cheile Lăpuşului (râul Lăpuş). Turismul de aventură continuă şi în perioada de toamnă-iarnă, doar cu iniţiaţi sau pasionaţi, buni cunoscători ai zonelor montane. E un turism mai special, un turism făcut în grup de oameni foarte familiarizaţi cu condiţiile vitrege specifice muntelui în sezonul rece, însă e genul de turism care în Maramureş a începută să se extindă”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, pensiunile rurale, dar şi cabanele montane şi-au diversificat ofertele pe durata verii pentru a veni în întâmpinarea tuturor categoriilor de turişti, inclusiv pe durata iernii.

Te-ar mai putea interesa și
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la valoarea de 51,6 puncte, situaţie care s-a datorat evoluţiei divergente ale......
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...