Milioane de puncte de date şi zeci de experţi sunt puşi la dispoziţia autorităţilor locale de Clever Taxi, pentru fluidizarea traficului

Compania CLEVER TECH, dezvoltatoare a aplicației CLEVER TAXI, dorește să se implice în proiectul guvernamental de eficientizare a mobilității urbane în marile orașe ale țării, prin încheierea unor parteneriate cu administraţia publică centrală şi locală. Compania deține în prezent milioane de puncte de date pe care le poate pune la dispoziția autorităților și câteva zeci de experţi care se pot implica în proiectele dezvoltate la nivel local.
Economica.net - mar, 23 oct. 2018, 08:51
Milioane de puncte de date şi zeci de experţi sunt puşi la dispoziţia autorităţilor locale de Clever Taxi, pentru fluidizarea traficului

În cadrul întâlnirii de săptămâna trecută a Grupului Național pentru Optimizarea PMUD, inițiat de către Asociația ”Orașe în Mișcare” sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, reprezentanții companiei Clever Tech și-au exprimat deschiderea către dezvoltarea unor parteneriate cu autoritățile locale din cele 20 de orașe în care funcționează aplicația Clever Taxi, după modelul celui deja demarat în premieră, în municipiul Cluj – Napoca.

”Dorim să ne implicăm în rezolvarea problemelor care țin de mobilitatea urbană și să realizăm un parteneriat constructiv cu autoritățile publice, din mai multe motive. În primul rând, avem exact informația și expertiza necesare pentru a contribui la acest proiect. Experții noștri au reușit să dezvolte și să optimizeze permanent o aplicație folosită acum de 1.000.000 de oameni din 20 din orașele mari, care a înregistrat peste 80 de milioane de comenzi cu un timp mediu de răspuns de 7 secunde. În al doilea rând, este o modalitate de a sublinia multipla utilitate a aplicațiilor de tip agregator, care nu se reduce la transportul în regim de taxi. Iată că ele pot fi folosite, reconfigurate și adaptate pentru a rezolva probleme de interes public, importante pentru toată comunitatea. Deținem seturi importante de date, colectate timp de șapte ani, pe care le putem valorifica în folosul public, prin acest parteneriat cu administrația”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever Tech.

Inițiat în luna februarie 2018, parteneriatul – pilot demarat la Cluj presupune din partea Clever Tech, în primă fază, furnizarea datelor de trafic necesare etapei de analiză și realizării planului de decongestionare a traficului. În cadrul aceluiași parteneriat, compania va oferi sprijin autorităților locale pentru dezvoltarea unei aplicații multimodale care să integreze toate serviciile de transport din municipiul Cluj – Napoca.

Datele furnizate prin GPS pe care compania se oferă să le pună la dispoziția autorităților din marile orașe oferă informații privind zonele cu trafic intens, timpul de deplasare, rutele alternative, configurația strazilor (străzi cu sens dublu/unic), necesare identificării problemelor specifice pe care le întâmpină fiecare dintre orașe.

Dezvoltatorul aplicației Clever Taxi și-a afirmat disponibilitatea de a completa etapa de analiză a datelor cu cele de identificare și implementare a celor mai potrivite soluții de fluidizare a traficului, prin efortul grupului de experți pe care compania îl deține.

Întâlnirea de săptămâna trecută a fost a doua din seria de reuniuni ale Grupului Național pentru Optimizarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) în România, inițiat de către Asociația ”Orașe în mișcare” în cadrul proiectului european Civitas Prosperity. Grupul este susținut de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și are drept obiectiv transformarea Planurilor de Mobilitate Urbană în instrumente eficiente de lucru, cu rezultate concrete în ceea ce privește calitatea mobilității urbane în orașele din țară.

Clever Taxi a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite plata cursei cash sau cu cardul. Cu 1 milion de utilizatori și peste 20.000 de șoferi înregistrați, Clever Taxi a revoluționat mobilitatea urbană din România. Clever Taxi are peste 50 de angajați și este disponibilă în peste 20 de orașe din România.

Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de grupul Intelligent Apps. Grupul a fost înființat în 2009 și este parte din Daimler Mobility Services. Din același grup face parte și mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa), beat (în Grecia, Peru, Chile și Columbia) și Clever Taxi (România). Tot grupul are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, Intelligent Apps fiind una dintre cele mai mari companii de transport din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România, compania specializată în acordarea finanțării pentru autovehiculele rulate și parte a grupului internațional Eleving Group, anunță schimbarea conducerii. Începând cu......
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), ...
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19, iar compania ...
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va ...