Milionarii României, executaţi de Fisc pentru datorii la bugetul de stat

Companiile mai multor oameni de afaceri autohtoni, nume sonore, apar pe lista datornicilor la bugetul de stat.
Economica.net - mie, 30 apr. 2014, 11:13
Milionarii României, executaţi de Fisc pentru datorii la bugetul de stat

Combinatul chimic Donau Chem, din Turnu Măgurele, figurează pe lista datornicilor la bugetul de stat, cu o sumă de 30,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate azi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu situaţia datornicilor la data de 31 martie. Donau Chem, unul dintre combinatele chimice ale lui Ioan Niculae, cel mai bogat român, este în executare silită.

De altfel, chiar şi Interagro SRL, firma prin care Niculae controlează companiile pe care le deţine, figurează cu datorii de la bugetul de stat: 44,7 milioane de lei, pentru care compania a primit înlesniri la plată.

Ioan Niculae, 59 ani, este cel mai bogat român în Topul 500 Forbes al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 1.1 miliarde de euro. 

Un alt nume notoriu este cel al drumarului Costel Căşuneanu. Milionarul din Moldova deţine cunoscuta firmă Pa&Co, care figurează cu o datorie la bugetul de stat de 9,36 milioane de lei. Compania este în executare silită. Costel Căşuneanu, 54 ani, are o avere estimată la 70 de milioane de euro.

O altă companie din domeniul construcţiei de drumuri, Tehnologica Radion SRL, apare pe lista datornicilor la bugetul de stat. Este deţinută de Theodor Berna, om de afaceri cu o avere de 75 de milioane de euro, şi este în executare silită pentru o datorie de 3,5 milioane de euro.

Rosal Grup, firma din domeniul salubrităţii deţinută de cunoscutul Silviu Prigoană, prin fiul spu Honorius, figurează şi ea pe lista datornicilor la bugetul de stat. Este deja în procedură de executare silită, pentru o datorie de 3,4 milioane de lei. Silviu Prigoană are o avere estimată la 22 de milioane de euro. 

De departe, cei mai matri datornici sun fraţii Ioan şi Viorel Micula, odinioară printre cei mai mari producători de băuturi răcoritoare şi alcoolice din România. Firma Transilvania General Import-Export figurează cu o datorie de 109 milioane de lei, pentru care s-a început executarea silită, firma Rieni Drinks, cu o datorie de 38 de milioane de lei, este în aceeaşi situaţie, iar pentru Scandic Distilleries, care are, potrivit datelor ANAF, o datorie la bugetul de stat de 7,3 milioane de lei (doar dobânzi şi penalităţi) s-au acordat înlesniri la plată. Fraţii  Micula au o avere estimată la 49 de milioane de euro. 

Cele două firme ale lui Gheorghe Călburean, om de afaceri axat pe servicii pentru industria energetice, cu o avere de 25 de milioane de euro, Dafora şi Condmag, figurează cu datorii la bugetul de stat. Prima, cu 4,22 milioane de lei, a beneficiat de înlesniri la plată, iar cea de-a doua, care figurează cu datorii de 4 milioane de lei, se află în aceeaşi situaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...