Ministerul Turismului îşi caută sediu de închiriat. Dobre: Nu avem spaţiu pentru posturile suplimentare

Ministerul Turismului vrea să închirieze un sediu central, se arată într-un anunţ al autorităţii. În prezent, angajaţii ministerului îşi au birourile în clădirea de pe Bulevardul Dinicu Golescu, acolo unde îşi are sediul şi Ministerul Transporturilor. Ministrul Mircea Titus Dobre spune că nu mai este spaţiu pentru posturile suplimentare. 
Andrada Ghira - vin, 19 mai 2017, 12:49
Ministerul Turismului îşi caută sediu de închiriat. Dobre: Nu avem spaţiu pentru posturile suplimentare

Ministerul Turismului vrea să închirieze spaţii de birouri pentru propriul sediu între 1.700 şi 3.000 de mp utili şi cu 50-70 de locuri de parcare, se arată într-un anunţ privind procedura de selecţie. Ministerul aşteaptă ofertele până la data de 31 mai 2017. 

Ministerul Turismului îşi doreşte un sediu într-o clădire uşor accesibilă la mijloacele de transport în comun, în perimetrul cuprins de arterele: Şoseaua Ştefan cel Mare – Şoseaua Mihai Bravu – B-dul Tineretului – B-dul Gheorghe Şincai – Şoseaua Viilor – Şoseaua Panduri – Şoseaua Grozăveşti – Pasajul Basarab – Şiseaua N. Titulescu – B-dul Iancu de Hunedoara. 

Durata contractului de închiriere va fi de patru ani, cu posibilitate de prelungire. 

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, spune că toţi angajaţii Ministerului sunt împărţiţi pe patru, cinci nivele, în aripi diferite şi ca să ajungi la o singură persoană e nevoie şi de 10-15 minute. „În plus, nu ştii dacă angajatul e la muncă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, ministrul Dobre. În prezent, angajaţii Ministerului Turismului ocupă un spaţiu de circa 1.000 de mp şi împart sălile de şedinţe cu colegii din Ministerul Transproturilor. 

În plus, luna viitoare, ministerul va organiza concursuri pentru 35 noi posturi la direcţia juridică, economică şi de audit intern, iar ministrul nu are spaţii unde să le ofere viitorilor angajaţi birouri. 

Un alt motiv pentru care Dobre îşi doreşte închirierea unui nou sediu se datorează şi chiriei mari pe care o plăteşte pentru spaţiul închiriat în clădirea Ministerului Transporturilor. „Plătim 12,5 euro/mp pe lună, plus utilităţi. Şi aici totul se plăteşte pauşal, pentru că nu sunt apometre”, mai spune ministrul. 

Aşa că, Dobre testează piaţa şi vrea să vadă dacă poate obţine condiţii şi o chirie mai bună. „Am cerut spaţiu de la RAPPS, au spus că nu au. Am cerut de la Primăria Municipiul Bucureşti, au spus că nu au. De aceea am ieşit pe piaţa liberă, să vedem ce oferte primim”, mai adaugă ministrul. 

 

Care sunt condiţiile minine obligatorii

Ministerul Turismului îşi doreşte ca imobilul în care va închiria spaţiu să nu fie mai vechi de 15 ani şi să aibă o stare tehnică foarte bună, atât la interior, cât şi la exterior. 

Suprafaţa noului sediu trebuie să fie cuprinsă între 1.700 şi 3.000 de mp, iar suprafaţa utilă să fie organizată în spaţii de birouri de lucru pentru circa 161 de angajaţi cu funcţie de execuţie, birouri pentru 22 de angajaţii cu funcţii de conducere, trei birouri pentru ministrul Turismului şi cei doi secretari de stat, două birouri pentru secretarul general şi secretarul general adjunct, dar şi patru birouri pentru cabinetele ministrului şi celor doi secretari de stat, care să deţină toaletă şi chicinetă. 

Viitorul sediu al Ministerului va trebui să aibă şi trei săli de reuniuni cu o capacitate de 30-45 de persoane, trei spaţii de 20 de mp pentru organizarea centrului de date, compartimentului documente clasificate şi casierie. De asemenea, Ministerul mai are nevoie şi de un spaţiu la intrarea în clădire care să fie pretabil organizării activităţii de registratură. 

Caietul de sarcini şi anunţul pot fi consultate AICI. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...