Orange lansează serviciile TV. Oferă 100 de canale, dintre care 42 HD. Vezi preţurile

Orange Romania a anunţat azi lansarea serviciilor de televiziune prin satelit. Operatorul telecom oferă 100 de canale TV, dintre care 42 în format HD
Economica.net - mar, 11 iun. 2013, 09:43
Orange lansează serviciile TV. Oferă 100 de canale, dintre care 42 HD. Vezi preţurile

Disponibil acum pe televizor şi computer, prin satelit şi prin internet, iar în curând pe smartphone şi tabletă, serviciul Orange TV oferă acces la cel mai mare număr de canale HD din România, peste 40 de canale HD, dintre care 26 de posturi în premieră pe piaţă în format HD.

Canalele TV sunt transmise prin intermediul satelitului SES Astra, poziţionat pe orbita Pământului la 31,5º E, coordonate care asigură cea mai extinsă acoperire şi cel mai puternic semnal la nivelul întregii ţări. Totodată, antena de recepţie, cu dimensiuni reduse şi capacitate puternică de preluare a semnalului, amplasată la domiciului clientului, asigură o calitate excelentă a semnalului audio-video.

„Astfel, prin Orange TV oferim un conţinut variat, disponibil pe mai multe tipuri de ecrane, o transmisiune prin satelit cu cel mai bun semnal audio-video, cel mai mare număr de programe HD din România, posturi TV în premieră în România, şi punem la dispoziţia clienţilor noştri echipe de asistenţă şi service dedicate, instruite la standardele Orange. Vom continua să ne dezvoltăm şi să investim, pentru a asigura cea mai bună calitate a tuturor serviciilor Orange, bine adaptate la cerinţele clienţilor”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange România.

Clienţii pot alege unul dintre cele trei abonamente disponibile, Local HD, World HD sau Universe HD, în funcţie de programele pe care doresc să le urmărească. Acestea oferă acces la canale româneşti şi internaţionale pe gusturile tuturor membrilor familiei, precum si la canale de interes general, de ştiri, muzică, filme, sport, documentare ori canale TV pentru copii, într-un mix optim de canale HD şi SD.

Serviciul Orange TV prin satelit permite restricţionarea accesului copiilor la oricare dintre canale şi configurarea a până la 5 liste personalizate de canale favorite, în care posturile TV pot fi ordonate în funcţie de preferinţe.

Dezvoltat în cadrul unor parteneriate puternice realizate cu furnizori cu expertiză la nivel internaţional, precum SES Astra, GlobeCast (parte din grupul Orange), Dailymotion (parte din grupul Orange), Viacces-Orca (parte din grupul Orange), Dishstone şi Samsung, serviciul Orange TV face parte din strategia grupului Orange de a oferi clienţilor acces la servicii de conţinut pe toate tipurile de ecrane disponibile.

Orange TV este disponibil tuturor celor interesaţi, indiferent dacă sunt sau nu abonaţi Orange în prezent, şi nu implică folosirea altor servicii din portofoliul Orange. Utilizatorii pot alege un contract pe 12 sau 24 de luni la Orange shop, precum şi în magazinele partenere Orange din toată ţara. Tarifele pentru un abonament pe 24 de luni pornesc de la 5 euro (TVA inclus), în funcţie de pachetul ales, la care se adaugă taxele aferente echipamentului şi punerii în funcţiune a serviciului. Abonaţii Orange beneficiază de o reducere de până la 30%, aplicată pachetului pentru care optează, precum şi de instalare gratuită. Astfel, costul unui abonament poate varia între 3,5 şi 9,6 euro (TVA inclus).

 Taxa de instalare pentru clienţii care nu sunt abonaţi Orange este 20 de euro, iar activarea serviciilor te mai costă 20 de euro, dar dacă eşti abonat Orange taxa este 0 euro. Chiria lunară pentru un echipament ce include kit antenă, receiver HD şi TV card costă 3 euro, iar pentru un reciever suplimentar taxa este de 2.5 euro.

Preţurile sunt următoarele

Local HD  – 36 de canale standard definition, 6 posturi in format HD – 5 euro

Discount 1 euro dacă beneficiarul are deja un abonament la Orange – 4 euro

Discount de 1,5 euro dacă beneficiarul are două abonamente la Orange – 3,5 euro

World HD – 65 de canale standard definition, 19 posturi în format HD – 8 euro

Discount de 1,6 euro dacă beneficiarul are deja un abonament la Orange – 6,4 euro

Discount de 2,4 euro dacă beneficiarul are două abonamente la Orange – 5,6 euro

Universe HD 95 de canale standard definition, 37 în format HD – 12 euro

Discount de 2,4 euro dacă beneficiarul are deja un abonament la Orange – 9,6 euro

Discount de 3,6 euro dacă beneficiarul are două abonamente la Orange  – 8,4 euro

 

Opţiunea SuperNights HD ce include 5 posturi cu filme pentru adulţi în format high definition pentru 2.5 euro pe lună.

Toate preţurile includ TVA.

Între canalele oferite de serviciul Orange TV se numără televiziunile operate de Pro TV S.A., televiziuni româneşti precum Realitatea TV, România TV, Trinitas TV, Naţional TV, Naţional 24 Plus, Look TV, Transilvania Live, Taraf TV, Etno TV, B1 TV, Prima Tv, Kiss TV, Kanal D, televiziunile operate de Societatea Română de Televiziune (inclusiv TVR HD), posturile trustului Intact (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia, Gsp TV), posturi din portofoliul Discovery (Discovery, Discovery HD Showcase, TLC, Discovery Science, ID Investigation Discovery, ID Investigation Discovery, Animal Planet HD), posturi din portofoliul Chello Central Europe (MGM, TV Paprika, Sport 1, Megamax, Outdoor HD etc.), National Geographic, National Geographic Wild HD, Style, E! Entertainment, Style, Sundance Channel, Film Box, The Museum Channel, PV TV HD, Fashion One HD, Viasat Explorer, Viasat History HD, BBC World News, BBC World News, BBC Knowledge şi BBC Entertainment, Comedy Central, Eurosport, Eurosport 2, History HD, Travel Channel HD, Mezzo, Mezzo live HD, France 24, euronews, Dorcel XXX HD, Hustler HD/3D.

Orange România SA se lansează astfel pe piaţa de retransmisie de televiziune prin satelit, dominată în prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom şi UPC România.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi cifră de afaceri. Compania Orange România este deţinută de grupul France Telecom.

În data de 21 mai, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat societăţii Orange România un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”. Conform documentelor depuse la CNA, platforma Orange va avea acoperire naţională. Numărul estimat de abonaţi ai platformei Orange este de 50.000, conform aceloraşi documente.

 

Te-ar mai putea interesa și
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la una dintre stațiile de încărcare din......
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...