UPDATE Percheziţii la CNADNR. Mai mulţi directori sunt vizaţi de procurorii DNA

DNA efectuează mai multe percheziţii în Bucureşti şi în alte şase judeţe, la sediile CNADNR şi a altor instituţii publice. Mai mulţi directori din cadrul Companiei de Autostrăzi sunt suspectaţi de atribuirea ilegală a unor contracte de asfaltare, informează ROMANIA TV
Economica.net - vin, 12 dec. 2014, 06:41
UPDATE Percheziţii la CNADNR. Mai mulţi directori sunt vizaţi de procurorii DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2008 – 2014.

În cursul zilei de 12 decembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 30 locații situate în municipiul București și județele: Ilfov, Suceava, Iași, Cluj, Dolj și Brașov din care 6 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au precizat că în dosarul în care se fac vineri percheziţii la 30 de adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov s-a început urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Sursele citate susţin că sunt nereguli la CNADNR şi la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri – Cluj, Iaşi, Braşov, Craiova, Bucureşti şi că au fost influenţate deciziile privind atribuirea unor contracte privind servicii de reparare şi de întreţinere a autoturismelor din dotarea DRDP.

Care sunt firmele vizate

Ar fi implicate, potrivit surselor, SC Eurospeed SRL, Sc Ro-Maryo SRL, Sc Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig For Serv SRL, Sc Olflav Impex SRl.

Percheziţiile ar mai viza reşedinţa din municipiul Iaşi a lui Marius Eugen Ostaficiuc, consilier în Primăria Iaşi şi director adjunct COMERCIAL la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, şi a lui Marius Constantin Pătraşcu, patronul unei firme de transport.

Firma S.C. EUROSPEED S.R.L., din Scheia, celebră pentru că a vândut automăturători de 34.000 de euro bucata catre primaria Galaţi‎, a obţinut, în 2012, un contract de 1,38 milioane de lei de la Direcţia Drumuri şi Poduri Iaşi, ca sa repare utilajele de deszapezire. In 2013, aceeaşi firmă a câştigat alte 2 contracte cu CNADNR pentru întreţinerea utilajelor, valoarea lor ridicânduse la 1,25 milioane de lei, fără TVA, scrie romaniatv.net.

Despre S.C. RODNA TRANS S.R.L, controlată de vicepreşedintele PSD Ioan Rus, presa a scris că ar fi primit un contract de 1,1 mil lei de la CNADNR pentru intreţinerea utilajelor.

S.C. MANOLO S.R.L. a incheiat un contract prin ordonanţă de urgenţă cu DRDP Cluj, în 2013.

S.C. RAM EUROPE S.R.L a lucrat in asociere cu TMS Romania, a Vioricăi Dobriţoiu, soţia fostului ministru Corneliu Dobritoiu, ambele fiind vizate în anchetă. În 2008, firma TMS ar fi semnat un contract de 25 milioane lei cu CNADNR. Un alt contract între TMS şi CNADNR, direcţia Craiova, a fost în valoare de 6 milioane de lei. TMS în asociere cu RAM au semnat contracte de 5,6 mil lei cu CNADNR Craiova si SDN Târgu Jiu.

Tot în asociere cu firma Vioricăi Dobriţoiu, S.C. TIG FOR SERV S.R.L, din Dolj, a semnat contracte cu CNADNR Iaşi pentru piese de schimb pentru maşini.

S.C. OLFLAV IMPEX S.R.L., aparţinând lui Lucian Dascălu, un apropiat al lui Radu Berceanu, a câştigat contracte tot în asociere cu firma soţiei lui Corneliu Dobriţoiu, care l-ar fi avut om de legătură în interiorul CNADNR pe Aurel Petrescu, fost director general.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...