Poliţia Locală Bucureşti cumpără maşini electrice şi hibrid prin Programul Rabla şi Rabla Plus

Poliţia Locală Bucureşti cumpără zece maşini electrice şi un vehicul hibrid pentru care este dispusă să plătească până la 1,52 milioane de lei din fonduri bugetare. Instituţia aşteaptă ofertele până pe 8 ianuarie 2019. 
Lidia Neagu - mie, 12 dec. 2018, 20:22
Poliţia Locală Bucureşti cumpără maşini electrice şi hibrid prin Programul Rabla şi Rabla Plus

Poliţia Locală vrea ca maşinile să fie berline cu patru uşi, anul de fabricaţie să fie 2018 şi să aibă minim 100 CP şi o autonomie de 230 de kilometri. Bateria trebuie să aibă o capacitate minimă de 40 kwh, timp de încărcare baterie full maxim 16 ore şi încărcare rapidă în 45 de minute. Vehiculele mai trebuie să aibă geamuri electrice în partea din faţă, tapiţerie textilă de culoare închisă, ABS şi senzori de parcare sau asistenţă la parcare.

Culoarea exterioară dorită este albă, neagră, albastră sau nuanţe de albastru.

Din valoarea totală a contractului, 138.273 lei vor fi alocaţi pentru maşina hibrid, şi 1,38 milioane lei pentru autovehiculele electrice.

Câştigătorul licitaţiei va avea obligaţia să pună dispoziţie cel puţin o staţie de încărcare rapidă, fără costuri adiţionale din partea instituţiei de stat.

Garanţia pentru maşini este de minim 60 luni, fără limită de kilometri, iar bateria trebuie să vină cu o garanţie de cel puţin opt ani.

Pentru a participa la licitaţie, companiile trebuie să fie înscrise în Programul Rabla şi Rabla Plus şi să livreze maşinile în maxim o lună de la emiterea ordinului de furnizare.

De asemenea, în costul contractului este inclusă şi instruirea a minim 25 de politişti care vor folosi maşinile.

Plata va fi efectuată în maxim 60 zile de la recepţia autoturismelor, numai în cazul în care Poliţia Locală are bugetul pe 2019 aprobat.

„În situaţia in care, la expirarea termenului de plată de maxim 60 de zile, bugetul Direcţie Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucuresti nu este aprobat, nu se vor percepe penalităţi, plata fiind efectuată doar după aprobarea bugetului pe anul 2019. Plata produselor se va face prin virament bancar din bugetul alocat instltuţie, prin trezorerie, plata fiind efectuată dupa recepţie doar pentru produsele recepţionate”, se menţionează în caietul de sarcini al licitaţiei.

Pentru atribuirea contractului, Poliţia Locală va lua în considerare preţul ofertei (55%), autonomia maşinii (13%), consumul (12%), timpul de încărcare a bateriei, termenul de furnizare, masa maşinii şi garanţia extinsă (fiecare cu câte 5%).

Bucureştiul este al doilea oraş din România care îi dotează pe poliţiştii locali cu maşini electrice, după ce Clujul a achiziţionat astfel de vehicule la începutul acestei luni.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...