Primăria Bucureşti va înfiinţa o companie care va construi clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, luni, cu înfiinţarea societăţii pe acţiuni 'Trustul de clădiri metropolitane Bucureşti', care va avea ca principal obiect de activitate lucrări de construcţie a unor clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale.
Economica.net - lun, 30 ian. 2017, 18:36
Primăria Bucureşti va înfiinţa o companie care va construi clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale

Proiectul a fost adoptat cu 36 de voturi ‘pentru’, patru ‘împotrivă’ şi o abţinere. În mod normal, acestea ar fi fost insuficiente, având în vedere că era necesară o majoritate de două treimi din numărul de 55 de consilieri în vederea adoptării proiectului. Secretarul general, Georgiana Zamfir, a precizat însă că, în urma încetării unor mandate de consilier, numărul actual al membrilor CGMB este 50, ceea ce înseamnă că sunt suficiente cel puţin 33 de voturi favorabile în vederea adoptării hotărârilor care necesită o susţinere de două treimi.

‘Primăria Generală a Capitalei, prin acest Trust de clădiri metropolitane, va construi locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri. Nu intră sub nicio formă în coliziune sau concurenţă cu dezvoltatorii sau constructorii imobiliari de pe piaţa liberă, deoarece această nişă niciodată nu ar putea să aibă resursele financiare pentru a contracta un credit de la o bancă comercială sau a contracta un împrumut sau o achiziţie directă de la un dezvoltator imobiliar’, a explicat primarul general, Gabriela Firea.

Ea a dat asigurări că toate achiziţiile pentru materiale de construcţii se vor face prin licitaţii, respectând legislaţia, iar trustul se va supune controalelor Curţii de Conturi.

Conform votului exprimat în Consiliul General, reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a societăţii Trustul de Clădiri Metropolitane vor fi: Cristian Doicin, Tudor Tim Ionescu şi Popa Simona. Din Consiliul de Administraţie vor face parte: Ilie Florentin, Dorel Ciucă, Lucia Dumitru, Marius Petrescu şi Rădulescu Gabriel.

Consilierul general Roxana Wring a anunţat că Uniunea Salvaţi România nu susţine ‘această înfiinţare intempestivă a unei societăţi comerciale’, în condiţiile în care ‘nu există un plan de afaceri şi se cheltuie 12 milioane de lei din bugetul public’.

‘Conform OUG 109/2011, articolul 29, care se referă la numirea membrilor în CA, această numire trebuie făcută în prealabil, ea trebuie făcută întâi şi întâi publică, şi anume CV-urile trebuie făcute publice. Eu nu am văzut nicăieri un anunţ. Articolul 29 din OUG 109 se coroborează cu art. 137 din Legea 31/1990 al societăţilor comerciale, care spune că primii administratori (…) sunt numiţi prin actul constitutiv. Prin urmare, noi considerăm că procedura trebuia făcută anterior. Dumneavoastră nu aţi pus pe site nicio informaţie despre aceşti membri’, a susţinut ea.

Membrii fondatori ai Trustului de clădiri metropolitane Bucureşti vor fi Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi SC Service Ciclop SA, cu sediul în Bucureşti, şos. Giurgiului nr. 260. CGMB va deţine 119.880 acţiuni, reprezentând 99,9% din capitalul social, iar SC Service Ciclop SA subscrie un număr de 120 de acţiuni, reprezentând 0,1% din capitalul social.

Proiectul de hotărâre mai prevede vărsarea unui capital social în contul Trustului de clădiri metropolitane în cuantum de 11.988.000 de lei, reprezentând aportul CGMB. SC Service Ciclop va contribui cu un capital social de 12.000 de lei.

În cadrul şedinţei, a fost adoptată şi o hotărâre în baza căreia au fost numiţi noi reprezentanţi ai CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Ciclop Service SA: Mircea Ardeleanu, Ştefan Enache şi Aurelian Bădulescu.

Marian Bumbar (USR) a atras atenţia asupra faptului că Ciclop Service SA a înregistrat pierderi pe parcursul ultimilor cinci ani, cele mai semnificative fiind în 2010 (2,8 milioane lei) şi în 2011 (1,6 milioane lei).

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...