Primele imagini cu noul SUV de la Ford, care va fi fabricat în România

Ford a anunţat că va produce la fabrica din România un nou model începând cu acest an, iar, potrivit analiştilor, ar putea fi vorba de unul care să aibă dimensiunile între modelul EcoSport, fabricat în prezent la Craiova și noua generație de Ford Fiesta, care se produce în Germania. Este, însă, foarte posibil ca acest model să fie noul SUV Fiesta, care va înlocui crossoverul EcoSport. În presa internaţională au apărut primele imagini spion cu noul automobil.
Economica.net - Dum, 20 ian. 2019, 11:55
Primele imagini cu noul SUV de la Ford, care va fi fabricat în România

Noul model nu a primit încă un nume oficial, dar potrivit analiştilor de la Inovev, acesta se va numi Puma şi va fi constrit la fabrica din Craiova. Ford a mai comercializat în perioada 1992-2002 un coupe compact care se numea tot Puma şi era fabricat pe platforma Fiesta, un model comercializat de compania americană încă din 1976. Totuşi, alţi analişti spun ca maşina se va numi SUV Fiesta.

Noul model este va include cu siguranță, potrivit analiştilor, cea mai recentă gamă de motoare pe benzină EcoBoost turbo cu trei cilindri de 1.0 litri, împreună cu motorul de 1.5 litri cu patru cilindri.

De asemenea, există șanse ca producătorul să ofere chiar și o variantă pe benzină de 1,1 litri pentru modelele de bază, în încercarea de a reduce prețul de pornire al maşinii. Ar putea fi disponibilă și o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată tot cu șase trepte.

Este posibil ca tracțiunea pe patru roți să poată fi oferită ca opțiune, împrumutând tehnologii de la EcoSport. 

În prezent, al doilea mare constructor auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către constructorul francez Peugeot.

În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

La Ford Craiova americanii au asamblat în 2018 peste 140.000 de SUV-uri EcoSport, depăşind pentru prima dată pragul de 100.000 de unităţi. Mai mult, cu acest volum Ford trece pragul de 2 miliarde de euro afaceri în România şi urcă pe locul secund în topul exportatorilor după Dacia.

Ford a demarat la finalul anului trecut un program de recrutări pentru uzina de la Craiova, plan prin care doresc să recruteze 1.700 de noi angajaţi. Iniţial, în mai, când a fost anunţat planul, numărul posturilor anunţate era de 1.500, număr majorat ulterior. Având în vedere că în uzină deja lucrează 4.400 de oameni, în 2019 numărul total al angajaţilor va trece pentru prima dată de 6.000.

„Ford confirmă astăzi o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro și adăugarea unui număr de 1.500 de locuri de muncă dedicate producției unui al doilea vehicul la fabrica sa din Craiova. Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport si motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la fabrica din Craiova”, comunica Ford la momentul respectiv.

Compania a spus că detalii despre noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării lui în fabricație. Investiția pentru noul model se ridică la circa 200 de milioane de euro, conform comunicatului celor de la Ford.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...