Profitul Deutsche Bank a scăzut cu 98% în trimestrul doi. Grupul ar putea adopta noi măsuri de reducere a costurilor

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, a avertizat miercuri că ar putea adopta noi măsuri de reducere a costurilor, după ce profitul a scăzut cu 98% în trimestrul doi din 2016, pe fondul volatilităţii de pe pieţele financiare şi a ratelor scăzute ale dobânzilor, transmit AP şi BBC.
Economica.net - mie, 27 iul. 2016, 10:54
Profitul Deutsche Bank a scăzut cu 98% în trimestrul doi. Grupul ar putea adopta noi măsuri de reducere a costurilor

Profitul net a scăzut la 20 milioane de euro (22 milioane de dolari) în perioada aprilie – iunie 2016, de la 796 milioane de euro în trimestrul doi din 2015.

‘Dacă actualul mediu economic dificil va persista, va trebui să intensificăm măsurile programului nostru de restructurare’, a afirmat directorul general John Cryan.

Veniturile au scăzut cu 20% în trimestrul doi din 2016, la 7,4 miliarde de euro. Declinul reflectă condiţiile dificile de pe pieţe, din cauza incertitudinilor provocate de votul pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), se arată în comunicatul băncii germane.

Bancherul britanic John Cryan a preluat anul trecut conducerea Deutsche Bank, demarând un program de revizuire generală a activităţii băncii, costurile de restructurare fiind estimate anul acesta la 207 milioane de euro.

Deutsche Bank a majorat provizioanele pentru creditele neperformante la 259 milioane de euro, de la 151 de milioane de euro în urmă cu un an.

În ultima vreme, îngrijorările cu privire la soliditatea financiară a Deutsche Bank au afectat cotaţia acţiunilor băncii germane. Anul acesta, titlurile Deutsche Bank au scăzut cu 43%, capitalizarea bursieră aproape s-a înjumătăţit.

Legăturile pe care Deutsche Bank le are cu cele mai mari bănci ale lumii fac din grupul german cel mai mare risc potenţial la adresa sistemului financiar global, a avertizat luna trecută Fondul Monetar Internaţional.

FMI a comparat posibilele ameninţări la adresa stabilităţii financiare care ar putea veni din partea băncilor de importanţă sistemică globală, într-o analiză a sectorului bancar şi de asigurări din Germania.

‘În rândul băncilor de importanţă sistemică globală, Deutsche Bank pare a fi cel mai important contributor net la riscurile sistemice, urmată de HSBC şi Credit Suisse’, se arată în analiza FMI.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – date INS
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut – ...
Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, potrivit Buletinului statistic de preţuri al Institutului Naţionale de Statistică,......
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Londra speră să expulzeze 5.700 de migranţi către Rwanda „până la sfârşitul anului”
Marea Britanie a demarat, marţi, controalele fizice asupra produselor alimentare proaspete importate din Uniunea Europeană, ...
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a evitat recesiunea la începutul anului
Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste ...
ONRC: Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an
ONRC: Peste 1.800 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primul trimestru al acestui an
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă în primul trimestru ...