Medlife se pregăteşte să intre la Bursă cu un profit net de nici 10.000 de euro

Profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informaţiile publicate marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mar, 06 dec. 2016, 10:02
Medlife se pregăteşte să intre la Bursă cu un profit net de nici 10.000 de euro

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creştere cu 26,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie – septembrie 2015.

Conform documentului, în luna octombrie, Grupul a tras o sumă suplimentară de 1,6 milioane euro din împrumutul sindicalizat pentru a finanţa achiziţia Centrului Medical Panduri. De asemenea, în noiembrie, a rambursat 2,1 milioane euro reprezentând sume datorate şi dobânzile acumulate din împrumuturi şi contracte de leasing financiar. În aceeaşi lună, Grupul a tras 4 milioane euro din împrumutul încheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, din care 1,5 milioane euro sunt disponibili în conturile bancare ale grupului.

Acţiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacţionare în 21 decembrie, cu simbolul ‘M’, informează Bursa de Valori Bucureşti.

Vor fi listate peste 8,84 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară iniţială de vânzare de acţiuni deţinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited şi International Finance Corporation la societatea MedLife.

Oferta este împărţită în două tranşe, respectiv 15% dintre acţiunile oferite (1.326.072 acţiuni) va fi oferit iniţial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul de peste 7,51 milioane de acţiuni vor fi oferite instituţiilor de credit, firmelor de investiţii, organismelor de plasament corectiv, societăţilor de asigurare, fondurilor de pensii etc.

În prezent, V4C deţine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation – 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu – 15%, Mihail Marcu – 21%, iar Nicolae Marcu – 15%.

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, declara recent că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, şi alţi antreprenori români.

‘Cred cu convingere că MedLife va fi o tranzacţie de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-şi listeze compania pentru a obţine capital. Sper din suflet ca piaţa să susţină această tranzacţie. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacţie în care un broker a ieşit în presă în prima zi şi a criticat tranzacţia, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înţelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că, dacă MedLife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea şi alţi antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare’, a spus Anghel.

El a mai arătat că antreprenorii întreabă brokerii şi oficialii BVB despre o tranzacţie de succes pentru a şti dacă să se listeze.

‘E greu după eşuarea unei tranzacţii gen Adeplast să vezi în termen scurt alţi antreprenori. Prima discuţie este: ‘Arătaţi-mi o tranzacţie de succes de la un antreprenor!’ Asta este una dintre primele întrebări pe care antreprenorii ni le pun nouă – şi mai ales brokerilor -, care sunt principalii vectori care ar putea să aducă companii la bursă’, a explicat preşedintele BVB.

Te-ar mai putea interesa și
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă de perioada 1 ianuarie -28 februarie 2023, iar ca serie ajustată în......
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
 Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 5,2% în ritm anual în luna martie, primul declin ...
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. Unul din trei români se teme de efectele furtunilor
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. ...
Furtunile de la începutul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de daună în baza asigurărilor dedicate locuințelor ...
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Valul ucigaş de căldură care a lovit regiunea Sahel la începutul lunii aprilie este legat de schimbările climatice "de ...