Programul „Economia Socială on-line” se extinde cu încă un grant în valoare de 42.000 de euro, pentru 100 de ONG-uri

Asociaţia "Europa Digitală" acordă, până la sfârşitul anului 2016, încă un grant, în valoare de 42.000 de euro, primelor 100 de ONG-uri care aplică la programul "Economia Socială on-line", potrivit Agerpres. 
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 08:00
Programul

ONG-urile vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piaţa din România (cu soluţii de plată online cu cardul, curierat, direct integrate). Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor şi serviciilor create de grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obţinute se vor întoarce către aceste grupuri defavorizate.

„Sectorul ONG este foarte deschis către mediul online, mai ales că oferim şi granturi de promovare online ale magazinelor, astfel încât sustenabilitatea financiara a ONG-urilor prin incluziune digitală este una de maximă importanţă în contextul actual al dezvoltării sectorului civic. Este îmbucurător faptul ca legislativul din România a înţeles importanţa unui al treilea segment economic – Economia socială, pe lângă sectorul public şi cel privat, aşa cum se practică de foarte mulţi ani în ţările dezvoltate. Scopul economiei sociale nu este obţinerea de profit, ci oferă societăţii două valori inestimabile: reciprocitatea şi solidaritatea”, a spus Remus Lucuţ, preşedintele Asociaţiei „Europa Digitală”.

Peste o sută de ONG-uri româneşti au câştigat granturi în valoare de 42.000 de euro, prin programul „Economia Socială on-line”, lansat în luna mai 2016 de Asociaţia „Europa Digitală” şi Blugento.

Proiectul este derulat în contextul adoptării de Parlamentul României a Legii privind economia socială, care are drept scop stimularea dezvoltării unui model alternativ de incluziune socială a grupurilor vulnerabile. Programul are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-şi dezvolte magazine on-line pentru economia socială, pe platforma Magento (care deţine la nivel mondial o cotă de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi de a oferi noi oportunităţi pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Printre organizaţiile nonguvernamentale care au câştigat deja granturi, se numără şi cele care vând online produse tradiţionale, artizanale, cosmetice, hand-made, servicii de turism, artă şi cultura, publicaţii şi cărţi digitale, cursuri şi training-uri de reconversie profesională.

Înscrierile la programul „Economia Socială on-line” se pot face pe website-ul asociaţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată de ostilitate, consideră premierul polonez Donald Tusk, transmite......
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...