Reduceri de până la 70% în mall-uri. Retailerii nu au mai aşteptat perioada oficială de soldare

În ultimii ani, retailerii de fashion ne-au obişnuit cu reduceri serioase încă din primele zile ale anului. Nici 2014 nu face excepţie, astfel că magazinele afişează deja discounturi de până la 70%. În mod oficial, perioada de soldare pentru perioada toamnă-iarnă debutează pe 15 ianuarie.
Alina Stanciu - mar, 07 ian. 2014, 22:08
Reduceri de până la 70% în mall-uri. Retailerii nu au mai aşteptat perioada oficială de soldare

Majoritatea marilor retaileri de fashion au deja în desfăşurare campanii promoţionale pentru a scăpa astfel de stocuri şi a putea face loc colecţiei de primăvară-vară. Discounturile ajung până la 70%, în unele cazuri şi vor fi şi mai semnificative pe măsură ce ne apropiem de luna februarie.

O excepţie în acest caz este H&M care va da startul reducerilor de sezon (soldărilor) începând cu data de 15 ianuarie 2014 şi până la 28 februarie.

Oricum, în mod oficial şi conform legislaţiei referitoare la comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă (OG 99/2000), perioada soldărilor de toamnă-iarnă începe pe 15 ianuarie şi va dura până pe 15 aprilie. Atenţie însă! Reducerile se aplică în limita stocurilor disponibile. În afara acestor perioade, comercianţii sunt liberi să desfăşoare vânzări promoţionale.

Cine are reduceri acum

ECONOMICA.NET a făcut un sondaj în rândul celor mai importante branduri de fashion prezente pe plan local.

Majoritatea şi-au redus preţurile cu 30-50%.

Astfel, magazinele Mango au reduceri de 50% la toată colecţia de toamnă-iarnă, Levi’s are discounturi de până la 50% în limita stocurilor disponibile, în timp ce la Bershka, până pe 14 ianuarie, s-au tăiat preţurile la pulovere, pantaloni, rochii, jeans, tricouri etc cu până la 30%.

Tot până când intrăm oficial în perioada de soldare (15 ianuarie) există promoţii şi la Lee Cooper, reducerea maximă fiind de 60%. După această dată, discounturile vor fi chiar mai mari şi vor dura atâta timp cât există stocuri.

Zara oferă unele articole la jumătate de preţ până pe 14 ianuarie. De asemenea, până pe 13 ianuarie, există discounturi de 30-40% în magazinele Calvin Klein, în timp ce la Koton reducerile ajung până la 50% şi vor ţine până la finele lunii ianuarie. După aceeea, retailerul va tăia din preţuri până la 70%.

Şi unităţile Pull&Bear au reduceri înainte de 15 ianuarie: au tăiat până la 40% din preţurile iniţiale, urmând probabil alte discounturi după această perioadă.

La Massimo Dutti preţurile au scăzut cu până la 50% , oferta fiind valabilă în limita stocurilor disponibile, în timp ce la New Yorker discountul variază între 30% şi 70%, în limita stocurilor disponibile. Şi Next are reduceri la unele articole, avantajul clientului fiind de până la 50% din preţul iniţial.  

Puma are discount de 25% la o parte din colecţia de toamnă-iarnă, până în luna februarie, în limita stocurilor disponibile, Intersport are campanie până la finele lunii februarie, cu preţuri reduse cu 10-50%, Tommy Hilfiger are campanie promoţională până în februarie, cu preţuri între 20 şi 50% mai mici, Timberland oferă discounturi de 30% la unele articole din colecţie, iar LcWaikiki a tăiat din preţuri cu până la 50% până la finele acestei luni.

În ceea ce priveşte magazinele de încălţăminte, Humanic  are reduceri de 50% la majoritatea articolelelor, iar Benvenuti a tăiat din preţuri cu până la 55% până pe 28 februarie.  

Ce spune legea

Vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedata de publicitate şi anunţată sub denumirea „soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul. Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a doua perioade pe an, cu o durata maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Stocul de produse propus pentru soldare trebuie să fie constituit în prealabil în structura de vânzare respectivă, în spaţiile de vânzare şi depozitele structurii de vânzare, precum şi, după caz, în unul sau mai multe depozite ale comerciantului, cu cel puţin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare, şi nu va fi reinnoit după constituire sau în cursul vânzărilor de soldare.

Comercianţii au obligaţia să notifice la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoara activitatea perioada în care efectuează vânzările de soldare cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.

Te-ar mai putea interesa și
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat poate să ofere nu doar confort termic în......
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...
Rusia și Ucraina pun frână exporturilor UE. Cum joacă România pe o piață care s-a micșorat deja cu 500.000 de tone
Rusia și Ucraina pun frână exporturilor UE. Cum joacă România pe o piață care s-a micșorat deja cu 500.000 de tone
Ritmul exporturilor de grâu din Europa va încetini în a doua jumătate a acestui an comercial din cauza concurenței puternice ...