Renault vrea să se extindă în Orientul Mijlociu

Renault a prezentat un plan ambiţios ce vizează extinderea în Orientul Mijlociu până în 2017, prin lansarea de 11 noi modele ce vor fi disponibile în regiune în următorii trei ani, transmite TradeArabia News Service.
Economica.net - mar, 24 feb. 2015, 13:24
Renault vrea să se extindă în Orientul Mijlociu

Producătorul auto francez vrea să vândă 75.000 de vehicule şi să-şi tripleze cota de piaţă în Orientul Mijlociu la 3% până în 2017.

Peyman Kargar, vicepreşedinte Renault pentru Africa, Orientul Mijlociu şi India, a afirmat: ‘Orientul Mijlociu este o regiune cheie pentru compania noastră. Am construit un plan ambiţios pe trei ani pentru a ne majora gradual cota de piaţă. Anul 2015 va arăta care sunt planurile noastre de viitor’.

Compania franceză se bazează pe preţul convenabil al modelelor din gama entry level, cum ar fi Duster, şi pe cererea în creştere pentru noi modele, cum ar fi Symbol, Dokker Van, Zoe, Clio R S şi Captur.

Renault a înregistrat anul trecut o creştere de 39% a vânzărilor în Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman şi Qatar (Consiliul de Cooperare al Golfului – GCC).

Cele mai bine vândute modele Renault în Arabia Saudită şi în Emiratele Arabe Unite au fost anul trecut Duster şi Fluence.

Cel mai bine vândut vehicul Renault din 2014 a fost SUV-ul Duster, comercializat atât sub marca Renault, cât şi Dacia, 395.000 de exemplare din acest model fiind vândute anul trecut. Urmează Renault Clio (379.000 de unităţi) şi Logan, vândut sub ambele mărci, cu 235.000 de unităţi livrate.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...