Restaurantul Mc Donald’s de la Obor se mută în mallul Veranda

Restaurantul Mc Donald's care funcţionează în spaţiul comercial din complexul Obor se va închide toamna aceasta, după 21 de ani de operare în această locaţie. 
Economica.net - Dum, 11 sept. 2016, 21:01
Restaurantul Mc Donald's de la Obor se mută în mallul Veranda

Mallul Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru şi care se va deschide în trimestrul patru din acest an, a atras lanţul de restaurante în cel mai nou centru comercial din Bucureşti. 

Mc Donald’s renunţă la spaţiul în care a funcţionat din 1995 şi care a reprezentat pentru locuitorii din zonă un punct de întâlnire. 

„Este un contract care a ajuns la final şi cu siguranţă deschidem în Veranda”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România, societetea care operează unităţile pe piaţa locală. Până în prezent, afacerile lanţulul de restaurante au crescut într-un ritm similar celui de anul trecut. 

Din 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania şi Malta. 

Premier Capital plc operează 131 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive şi numeroase cafenele McCafe. În România, McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 700 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 180.000 clienţi.

Lanţul de restaurante a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 110 milioane de euro, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Veranda se deschide în cel de-al patrulea trimestru din acest an şi vine pe piaţă cu o suprafață închiriabilă de circa 30.000 de mp. Printre chiriaşi se numără Carrefour, Tati, Oro Toro, Pizza Coloseum, Salad Box, K-Grill, Rustic, Toan’s, Spartan, Starbucks și cofetăria Sweet by Marvio. Investiţia se ridică la 60 de milioane de euro şi este realizată de Prodplast Imobiliare, companie deţinută de familia Pogonaru. 

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...