Retailul, cel mai dinamic angajator din România

Peste jumătate din piaţa de retail din România este controlată de patru mari companii, care împreună deţin 60% din întreaga piaţă. Cel mai mare jucător din piaţa hipermarketurilor rămâne Kaufland România, care este și cel mai mare angajator privat din economie, cu peste 16.000 de salariaţi.
Economica.net - lun, 27 feb. 2017, 22:04
Retailul, cel mai dinamic angajator din România

În 2017, Kaufland îşi continuă expansiunea, urmând să deschidă 6 noi magazine în România şi are în plan să angajeze peste 600 de persoane.

“Kaufland a reuşit să se poziţioneze în topul companiilor din industria de retail, segmentul food, din România, nu numai în ceea ce priveşte atragerea de talente în rândul persoanelor interesate de a avea o carieră în retail, dar şi în ceea ce priveşte modelul de succes al business-ului. Fiind în continuă expansiune la nivel naţional, recrutarea unui număr mare de angajaţi pentru fiecare magazin nou şi crearea unei strategii integrate de brand de angajator a asigurat poziţia Kaufland România în topul celor mai doriţi angajatori din industria de retail din România”, declară Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România.

Ce job-uri sunt disponibile la Kaufland

Cele peste 600 de joburi vor viza atât persoane cu experienţă, cât şi juniori şi studenţi. Printre posturile deschise de către retailerul german se numără posturi de lucrător comercial, şef schimb, manager adjunct de magazin sau chiar manager de magazin, iar salariile oferite sunt peste media pieţei.

Recent, Kaufland România a anunţat decizia de a creşte salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2.000 lei brut, cu tichete de masă incluse. În funcţie de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar şi până la suma de 3.800 lei brut.

În plus, angajaţii Kaufland se bucură de o serie de beneficii precum: ajutoare în bani și zile libere plătite pentru diverse evenimente din viaţa angajatului, asigurări medicale şi de viaţă, discount-uri în cadrul programelor desfăşurate cu partenerii agreaţi (servicii bancare, servicii turistice, servicii de relaxare şi petrecere a timpului liber, diverse reduceri la achiziţionarea de produse de bricolaj etc). De asemenea, retailer-ul oferă încă de la angajare 22 de zile lucrătoare de concediu. Ulterior, Kaufland oferă zile suplimentare de concediu de odihnă, în funcţie de vechimea în companie, ajungând până la 27 de zile pe an, cu 6 zile mai mult decât prevede legislaţia României. Pe lângă acestea, compania acordă angajaţilor săi zile libere, plătite, pentru acţiuni de voluntariat.

Ce trebuie sa ştii dacă vrei să lucrezi pentru cel mai mare angajator din România

„Ne aflăm într-o continuă expansiune. Anul acesta vom deschide noi magazine Kaufland în România şi recrutăm continuu colegi noi. Indiferent în ce etapă a carierei se află candidatul – elev, student, absolvent, cu sau fără experienţă – avem numeroase poziţii disponibile în arii precum Vânzări, Logistică sau departamentele din Sediul Central.

Pentru tineri există programul rotaţional Kaufland Management Program, dedicat studenţilor care sunt în curs de finalizare a studiilor de licenţă sau master. Acest program de dezvoltare se desfăşoară pe durata a 15 luni şi oferă tinerilor o oportunitate rotaţională în cele trei domenii de activitate ale companiei, prin care cei curioşi vor înțelege interdependenţa departamentelor şi procesele prin care un magazin Kaufland oferă servicii calitative.
În plus, venim în susţinerea tuturor celor care îşi doresc aprofundarea studiilor academice peste hotare, fără a ţine cont de bariera financiară. Prin programul, Bursa de studii Kaufland, facilităm accesul la o educaţie de calitate prin acordarea unei burse de studiu, cu scopul de a extinde orizontul de cunoaştere şi experienţa internaţională (în special în spaţiul german) la care pot avea acces tinerii din România. Ulterior, după finalizarea studiilor, venim proactiv către aceşti tineri cu propunerea de a se alătura echipei noastre”, spune Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România.

Investim în angajaţi

Salariul este primul pas în a motiva personalul, însă reprezintă doar un aspect al muncii de ansamblu. În al doilea rând, creşterea competenţei individuale va determina o creştere a competenţei colective care va servi companiei.
„În Kaufland, punem foarte mult accentul pe dezvoltarea angajaţilor, iar unul din lucrurile pe care le facem în acest sens, pe lângă programele de training şi dezvoltare, este să le oferim posibilitatea de a avansa în cadrul companiei”, afirmă Estera Anghelescu.

Profilul angajatului Kaufland

„Corect, dinamic, dornic de performanță și care pune clientul pe primul loc! Este foarte important să fie o persoană deschisă, cu care se poate comunica şi căreia să îi facă plăcere să performeze în echipă”, declară Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement & Employer Branding Director, Kaufland România.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...