România înregistrează cel mai mare consum de energie electrică din ultimii 10 ani. Care este explicaţia

Producţia de energie electrică a atins luni seară cel mai mare nivel din ultimii 10 ani, pe fondul creşterii consumului. O explicaţie ar fi că nu toate localităţile din ţară au fost pregătite să alimenteze populaţia cu energie termică, potrivit lui Octavian Lohan, directorul general al Transelectrica.
Economica.net - mar, 20 dec. 2016, 11:36
România înregistrează cel mai mare consum de energie electrică din ultimii 10 ani. Care este explicaţia

România a consemnat luni, în jurul ore 18:00, un vârf de producţie de energie electrică de 11.227 MW, nivel record pentru ultimii 10 ani, potrivit şefului Transelectrica.

De asemenea, şi consumul s-a ridicat la un nivel record, de 9.666 MW, conform datelor Transelectrica, centralizate din 2007 încoace.

„A fost un record de cerere venitp din consum. Nu au fost toate localităţile pregătite să alimenteze cu energie termică”, a explicat Octavian Lohan.

În opinia sa, România a ajuns la un record de consum de energie electrică din cauză că în multe oraşe din ţară nu mai există termoficare centralizată. Acesta a dat ca exemplu recent cazul Turnu Severin, care nu are surse de termoficare. Ca atare, în condiţiile unor temperaturi scăzute, multe gospodării aleg să se încălzează folosind energia electrică.

Din datele Transelectrica rezultă că un aport semnificativ la producţia record de luni a avut Hidroelectrica. Producţia din centralele hidroelectrice a depăşit ieri peste 4.000 MW iar astăzi a scăzut la jumătate, după ce producţia totală a scăzut sub 11.000 MW.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...