România, Lisabona, Dubai și Sharm el Sheikh, cele mai căutate destinații de 1 Mai

România, Lisabona, Dubai și Sharm el Sheikh sunt cele mai căutate destinații de 1 Mai din oferta turoperatorul Cocktail Holidays, specializat în sejururi de tip charter, circuite şi turism individual. Cererea pentru astfel de vacanţe este mai mare cu 10% faţă de anul trecut, când 1 Mai a coincis cu Paştele. 
Economica.net - joi, 27 apr. 2017, 09:42
România, Lisabona, Dubai și Sharm el Sheikh, cele mai căutate destinații de 1 Mai

Pentru vacanţe în România turiştii au plătit între 300 şi 500 lei/persoană pentru două nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de patru şi cinci stele, care sunt preferate pentru călătoriile în România, şi au putut fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

În cazul city-break-urilor în străinătate, pachetele au pornit de la 499 de euro/persoană pentru trei nopţi de cazare hoteluri de patru stele cu mic dejun, tur panoramic al oraşului şi toate taxele incluse. Pentru Sharm el Sheikh şi Dubai, destinaţii preferate pentru plajă, durata vacanţei este de 8 zile şi a costat de la 490 de euro/persoană, pe charter, cu all inclusive şi toate taxele incluse.

„Destinaţia Sharm El Sheikh a fost foarte căutată pentru vacanţa de 1 Mai, dar şi pentru cea de Paşte. Sharm El Sheikh a revenit în oferta noastră după o absenţă de doi ani, la cererea turiştilor noştri, care sunt dornici de scufundări în Marea Roşie, dar şi pentru relaxare în resorturi de patru şi cinci stele”, spune Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cât costă vacanţa în Grecia 

Dintre destinaţiile verii, cele mai mari vânzări s-au înregistrat pentru vacanţe în Zakynthos, Creta (Chania), Kos, reluată în 2017 după o pauză de un an, cauzată de criza refugiaţilor, şi Tenerife. Cele mai vândute pachete turistice au fost sejururile pe charter, de șapte nopți cu demipensiune, la hoteluri de patru stele.

Prețul pentru un pachet în Grecia pornește de la 325 euro/persoană pentru un sejur de șapte nopți cu mic dejun, iar pentru un sejur de șapte nopți în Tenerife, de la 624 de euro/persoană. Turiştii Cocktail Holidays au mai cumpărat vacanţe în Croaţia (de la 410 euro/persoană), Antalya şi Bodrum (de la 520 euro/ persoană), Spania (de la 624 euro/persoană).

Reduceri prin Înscrieri timpurii 

„O mare parte din turiştii noştri s-au obișnuit să-și achiziționeze vacanța din timp pentru a se asigura că beneficiază de cele mai bune prețuri la hotelurile din destinațiile pe care și le doresc. În perioada de Early Booking vacanţele în staţiuni din Grecia şi Spania s-au rezervat în proporţie de 50%”, mai spune Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cea mai ieftină vacanță vândută în perioada Early Booking a fost achiziționată în perioada Târgului Naţional de Turism al României, din luna februarie, cu 269 euro/persoană, cu toate taxele, pentru șapte nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de două stele în insula Corfu şi zbor cu compania Tarom.

La polul opus, cea mai scumpă vacanță vândută de Cocktail Holidays a fost în valoare de 14. 0000 de euro, în Cipru, pentru luna august, unde o familie de cinci persoane a optat pentru cazarea la hotelul Four Seasons.

Cocktail Holidays este brandul turistic al Prompt Service Travel Company, lansat în urmă cu 11 ani. Turoperatorul a diversificat destinațiile de charter încă din 1995, când a introdus sejururile către Creta. Între timp oferta de chartere a Cocktail Holidays s-a dezvoltat, compania operând peste 25 de destinații charter în anul 2017. Din 2005, compania a început operarea charterelor din afara Bucureștiului. În prezent, Cocktail Holidays operează chartere din București, Cluj-Napoca, Iași şi Timşoara. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...