Ryanair îşi va reduce investiţiile în Marea Britanie în cazul unui Brexit

Compania aeriană irlandeză Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, îşi va reduce nivelul investiţiilor în Marea Britanie în cazul în care la referendumul de luna viitoare ţara va decide să iasă din Uniunea Europeană, a declarat luni directorul general de la Ryanair, Michael O'Leary, informează Reuters.
Economica.net - lun, 16 mai 2016, 11:54
Ryanair îşi va reduce investiţiile în Marea Britanie în cazul unui Brexit

Ryanair transportă anual peste 100 de milioane de pasageri, iar 40 de milioane dintre aceştia sunt transportaţi din şi înspre Marea Britanie, unde companie irlandeză are cel mai important centru de operaţiuni la aeroportul londonez Stansted.

Michael O’Leary a anunţat luni că Ryanair va deschide un nou centru european de pregătire la Stansted, unde ar urma să fie create 450 de noi locuri de muncă în conformitate cu un program investiţii de 1,4 miliarde de dolari în Marea Britanie. Cu toate acestea, aceste locuri de muncă şi aceste investiţii ar fi puse în pericol dacă Marea Britanie decide să iasă din Uniunea Europeană.

‘Vreau să fiu foarte clar. Dacă Marea Britanie nu mai este membră a Uniunii Europene atunci aceste investiţii şi aceste locuri de muncă vor merge în alte ţări. De aceea, Ryanair face campanie în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE’, a spus Michael O’Leary.

Şeful Ryanair a mai spus că tarifele pentru călătoriile cu avionul şi costul vacanţelor ar putea să crească pe termen lung dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, pentru că există riscul ca Marea Britanie să piardă accesul la regimul Open Skies.

Săptămâna trecută, directorul general de la compania aeriană rivală easyJet, Carolyn McCall s-a declarat şi ea în favoarea rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, adăugând că acest lucru ajută la menţinerea preţurilor la un nivel scăzut.

‘Consumatorii au beneficiat foarte mult de pe urma dereglementării şi preţurilor scăzute, precum şi de pe urma expansiunii semnificative a rutelor’, a spus Carolyn McCall.

Separat, peste 300 de importanţi oameni de afaceri le-au cerut luni alegătorilor britanici să voteze pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, afirmând că, în opinia lor, ‘competitivitatea Marii Britanii este subminată de apartenenţa ţării la UE’. Printre semnatarii scrisorii se numără Peter Goldstein, unul dintre fondatorii Superdrug, Steve Dowdle, fost vicepreşedinte al Sony, David Sismey, director executiv al Goldman Sachs, şi Sir Patrick Sheehy, fostul preşedinte al British American Tobacco.

Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...