Ryanair va anula vineri mai multe zboruri

Ryanair a anunţat anularea unor zboruri suplimentare vineri, din şi spre Germania, pe lângă celelalte curse din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda, din cauza grevei piloţilor, transmit Reuters şi DPA.
Economica.net - joi, 27 sept. 2018, 16:24
Ryanair va anula vineri mai multe zboruri

Decizia sindicatului piloţilor germani Vereinigung Cockpit (VC) de a participa la mişcarea de protest va duce la anularea a încă 35-45 de zboruri, din şi spre Germania, a anunţat joi şeful de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs.

Săptămâna aceasta, operatorul aerian irlandez avertizase că vineri va anula 150 din cele 2.400 de curse aeriene din Europa. Vor fi afectaţi 30.000 de pasageri, care vor fi anunţaţi prin SMS şi email.

Joi, sindicatul german Verdi a cerut însoţitorilor de bord de la Ryanair să participe la grevă, alăturându-se astfel colegilor din alte state europene.
„După runde de negocieri, nu am primit o ofertă satisfăcătoare”, se arată în comunicatul sindicatului.

Sindicatele care reprezintă piloţii şi însoţitorii de bord din Germania au confirmat astfel că se alătură mişcărilor de protest anunţate de angajaţii Ryanair din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda, numărul zborurilor anulate putând ajunge la aproape 250, conform Reuters.

Piloţii şi însoţitorii de bord au declanşat greva deoarece Ryanair i-a angajat în conformitate cu legislaţia irlandeză. Ei susţin că au o situaţie nesigură din cauza acestui tip de contract, care le blochează accesul la beneficiile de stat din ţara lor de origine.

Angajaţii spun că sunt obligaţi să-şi primească salariile în conturi bancare irlandeze, ceea ce le afectează posibilitatea de a lua credite în ţara lor de origine.

Germania, Italia şi Spania sunt cele mai importante pieţe europene ale Ryanair.

În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mişcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri şi aproape 400 de zboruri anulate.

Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care au cerut îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Germania a fost ţara cea mai lovită de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...