Samsung: profitul va creşte cu aproape 80%, în T3 – estimări

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, a anunţat miercuri că se aşteaptă la o creştere de 79,8% a profitului său operaţional înregistrat în trimestrul al treilea al acestui an, în urma succesului celui mai nou model, Galaxy Note 5, lansat în august, transmite BBC.
Economica.net - mie, 07 oct. 2015, 07:27
Samsung: profitul va creşte cu aproape 80%, în T3 - estimări

Potrivit estimărilor sale preliminare privind rezultatele pentru perioada iulie – septembrie 2015, Samsung se aşteaptă la un profit operaţional de 7.300 miliarde woni (6,29 miliarde de dolari), comparativ cu 4.060 miliarde woni perioada similară a anului trecut. Ar fi prima creştere a profitului trimestrial din ultimii doi ani, scrie Agerpres.

Miercuri dimineaţă, acţiunile Samsung au urcat cu 6,3% la Bursa de la Seul.

De asemenea, Samsung se aşteaptă la vânzări trimestriale de 51.000 de miliarde de woni, în creştere cu 7,5% faţă trimestrul trei din 2014.

‘Vânzările produselor Samsung depăşesc aşteptările. Compania şi-a menţinut poziţia pe piaţa telefoanelor mobile inteligente şi a tabletelor datorită succesului noilor modele, cum ar fi S6 Edge şi Note 5’, a apreciat analistul Andrew Milroy de la Frost & Sullivan.

De asemenea deprecierea monedei naţionale a sprijinit vânzările Samsung peste hotare.

În ultimele luni vânzările Samsung s-au redus, după lansarea noilor iPhone 6 şi iPhone 6 Plus de către Apple dar şi a noilor dispozitive mai ieftine oferite de producătorii chinezi, cum ar fi Xiaomi. În august, firma de cercetare de piaţă Gartner a estimat că în al doilea trimestru al acestui an, Apple şi-a majorat cota de piaţă până la 14,6% de la 12,2% în perioada similară a anului trecut. În schimb, cota de piaţă a rivalului sud-coreean Samsung Electronics Co a scăzut până la 21,9% de la 26,2%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...