Se caută tineri români care vor să înveţe să facă jocuri video. O universitate din UK vine la Bucureşti

University of Suffolk din Marea Britanie, Politehnica Bucureşti şi Gamedev Academy, o şcoală privată din Bucureşti, caută tineri interesaţi de o carieră în domeniul dezvoltării de jocuri video, unul dintre cele mai dinamice şi creative segmente ale industriei IT.
Economica.net - lun, 11 sept. 2017, 11:55
Se caută tineri români care vor să înveţe să facă jocuri video. O universitate din UK vine la Bucureşti

Luni şi marţi, cele trei şcoli îşi vor prezenta oferta educaţională în domeniul dezvoltării de jocuri video în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei DEV.PLAY, la centrul comercial Băneasa din Bucureşti.

Cursurile deschid drumul către toate cele trei direcţii de dezvoltare profesională oferite de industria jocurilor video, respectiv programare, design sau partea artistică.

Cursul standard de game deisgn al Universităţii din Suffolk durează trei ani, iar studenţii pot învăţa de la profesionişti cu background profesional în industrie. Programul educaţiona include elemente de abordare psihologică a designului de jocuri video, oportunităţi de a lucra în cadrul unor proiecte cu companii care dezvoltă jocuri, alături de profesionişti din industrie, cursuri extracuriculare de business privind înfiinţarea unui startup în domeniul jocurilor video şi oportunităţi de angajare.

Comunitatea dezvoltatorilor de jocuri video din România a ajuns la peste 6.000 de membri, angajaţi atât la studiouri mari, consacrate, divizii ale unor giganţi multinaţionali, cât şi în startup-uri indie şi afaceri locale cu potenţial mare de creştere. Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video din România se ridică la peste 145 de milioane de dolari anual.

Una dintre principalele probleme ale industriei locale de producţie de jocuri video este accesul la specialişti bine pregătiţi în domeniu, în lipsa unor facultăţi sau programe educaţionale dedicate.

România nu duce lipsă de programatori talentaţi, astfel că problemele dezvoltatorilor de jocuri apar în principal la recrutarea de artişti, designeri, oameni cu pregătire şi experienţă la nivel de producer, care să poată crea şi executa concepte noi, cu toate elementele specifice industriei.

În acest context, companiile care au investit devreme în studiouri de jocuri în România, precum Ubisoft, Electronic Arts sau Gameloft, au devenit adevărate centre de formare profesională pentru actuala generaţie de dezvoltatori. Însă pentru a-şi susţine creşterea, industria locală are nevoie de o bază mult mai largă de recrutare.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...