Se înmulţesc mallurile la Timişoara: Plaza Centers este în negocieri cu retailerii pentru un centru comercial

Dezvoltatorul Plaza Centers, care a cumpărat mai multe terenuri în România şi care ste implicat în proiectul Casa Radio, lucrează la obţinerea autorizaţiilor de construcţie pentru centrul comercial din Timişoara. 
Andrada Ghira - Dum, 15 mart. 2015, 22:00
Se înmulţesc mallurile la Timişoara: Plaza Centers este în negocieri cu retailerii pentru un centru comercial

Fondul de investiţii sud-african NEPI a anunţat recent începerea lurărilor la un centru comercial de 70.000 mp la Timişoara, oraş unde există doar un singur centru comercial modern, cel al omului de afaceri Iulian Dascălu.

Plaza Centers, care a cumpărat mai multe terenuri în diferite oraşe din România şi din care a început să vândă, vrea să dezvolte un centru comercial pe terenul din Timişoara, care are o suprafaţă de 32.000 mp. Compania şi-a anunţat acest plan încă din primăvara anului trecut. 

CITEŞTE ŞI După multe amânări, Plaza Centers vrea să construiască un mall la Timişoara. Mai este loc?

„Interesul nostru este să construim, dar nu vrem să pierdem bani. Acum lucrăm la obţinerea autorizaţiilor, care sunt aproape gata. Vrem să fim siguri că vom avea chiriaşi. În acest moment se poartă discuţii cu retailerii şi ancore”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Hanan Shraiter, marketing & business development manager în cadrul Plaza Centers.

Despre proiectul celor de la NEPI, Shraiter spune că sunt două proiecte diferite şi că terenul deţinut de Plaza Centers este situat în oraş, în timp ce mallul sud-africanilor este amplasat în afara oraşului. În plus, cele două proeicte vor fi opuse şi din punct de vedere geografic, terenul celor de la Plaza fiind situat în partea de nord-est a oraşului, la intersecţia dintre strada Simion Bărnuţiu şi Calea Dorobanţilor. 

Deşi înainte de criză mai mulţi investitori au anunţat planuri de malluri la Timişoara, niciunul nu a demarat încă un proiect, deşi puterea de cumpărare în oraşul de pe Bega este mai mare decât în alte oraşe unde investitorii s-au înghsuit pe aceeaşi stradă şi au dat chix cu centrele comerciale.

NEPI a cumpărat anul trecut terenul fostei fabrici Dermatina din Timişoara, de la fraţii Emil şi Marius Cristescu, amplsat pe Calea Şagului. 

Plaza Centers a vândut în septembrie 2014 terenul din Tîrgu Mureş, iar în dcembrie 2014 a vândut şi terenul din Hunedoara. Dezvoltatorul vrea să vândă şi celelalte terenuri pe care le deţine la Slatina, Iaşi, Constanţa şi terenul cu o construcţie nefinalizată la Miercurea Ciuc. Shraiter mai spune că un cumpărător este în proces de due-diligence pentru terenul din Iaşi şi că există interes şi pentru terenul de la Constanţa. 

CITEŞTE ŞI Dedeman a cumpărat terenul Plaza Centers din Hunedoara cu 1,2 mil. euro

CITEŞTE ŞI Dezvoltatorul Casa Radio a vândut un teren din Tîrgu Mureş. Cine l-a cumpărat şi ce va face cu el

Plaza Centers este controlată de Mordechay Zisser, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel prin firma Elbit Imaging, care mai deţine pe piaţa locală şi hotelul Radisson Blu din Bucureşti. Compania îşi va anunţa rezultatele financiare aferente anului 2014 săptămâna viitoare. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...