Şeful OMV şi ministrul austriac de Finanţe merg în Rusia

Directorul general al grupului OMV, Rainer Seele, şi ministrul austriac de Finanţe, Hans Joerg Schelling, vor face o vizită la Sankt Petersburg, pe 1 aprilie, pe fondul negocierilor companiei pentru un schimb de active cu grupul rusesc Gazprom, relatează Reuters.
Economica.net - mie, 23 mart. 2016, 12:02
Şeful OMV şi ministrul austriac de Finanţe merg în Rusia

Grupul austriac OMV controlează în România compania OMV Petrom, cea mai mare societate petrolieră de pe piaţa locală, care deţine un lanţ integrat producţie – rafinare – distribuţie de carburanţi. OMV Petrom deţine şi jumătate din producţia naţională de gaze naturale.

OMV şi Gazprom lucrează de luni de zile la un acord pentru un schimb de active, în care OMV ar prelua o participaţie la exploatarea de gaze Urengoi din Siberia, dar nu există informaţii referitoare la ce active ar putea oferi OMV, cel mai mare grup energetic din Europa Centrală, proprietarul Petrom.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al ministrului austriac de Finanţe.

Seele vrea ca prin schimbul de active OMV să îşi reducă costurile de producţie şi a subliniat că nu există un plan B.

O sursă apropiată OMV a spus că prezenţa ministrului austriac de Finanţe sugerează că ar putea să fi avut loc progrese în discuţiile legate de cooperarea viitoare a OMV cu Gazprom.

Ministerul rus al Energiei a anunţat anterior că schimbul ar putea include active de petrol şi gaze ale OMV în alte ţări sau proiecte de infrastructură şi energie din Austria.

Pe lângă România, OMV desfăşoară operaţiuni de explorare şi producţie în Marea Nordului, Austria, Australia, Noua Ze4elandă, Emiratele Arabe Unite, Tunisia, Gabon, Kazahstan, Namibia şi Madagascar, precum şi operaţiuni inactive în Libia şi Yemen.

Compania austriacă este pe cale să preia traderul de gaze EconGas, are o participaţie majoritară la Central European Gas Hub (CEGH) în Austria, deţine facilităţi de stocare a gazelor în Austria şi rafinării în Austria, Germania şi România.

OMV vrea să vândă benzinăriile Petrol Ofisi din Turcia şi este pe cale să vândă o participaţie minoritară la Gas Connect Austria, cu toate că a exclus că Gazprom ar fi cumpărătorul.

Potrivit OMV, producţia maximă a exploatării Urengoi este estimată la 60.000-80.000 de barili echivalent de petrol pe zi, în următorii 20 de ani.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...