Şeful Ryanair reclamă ‘o conspiraţie’ menită să oprească expansiunea companiei în Germania

Directorul general al Ryanair consideră că orice planuri ale firmei germane Lufthansa de preluare a unor părţi din rivala Air Berlin, aflată în insolvenţă, reprezintă 'o conspiraţie' menită să oprească expansiunea companiei aeriene irlandeze, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 16 aug. 2017, 16:48
Şeful Ryanair reclamă 'o conspiraţie' menită să oprească expansiunea companiei în Germania

Air Berlin, al doilea transportator aerian din Germania, a depus marţi cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, a anunţat că poartă discuţii cu Air Berlin pentru preluarea unor părţi din operaţiunile acestuia. Guvernul german va oferi Air Berlin un credit punte în valoare de 150 de milioane de euro, pentru a asigura că zborurile Air Berlin vor continua şi după declararea insolvenţei.

Deja Ryanair a depus o plângere autorităţile antitrust ale UE şi Oficiul anti-concurenţă din Germania privind procesul de insolvenţă, pe care l-a descris ca ‘o conspiraţie’ deoarece crede că Lufthansa va obţine o cotă de piaţă mai ridicată în Germania.

‘Toate acestea sunt ca să împiedice creşterea Ryanair în Germania, dar nimic nu ne va opri’, a afirmat şeful companiei aeriene irlandeze, Michael O’Leary, într-un interviu acordat miercuri Reuters.

Germania a respins acuzaţiile Ryanair. Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania a afirmat că acest credit punte în valoare de 150 de milioane de euro nu încalcă reglementările antitrust ale UE.

‘Respingem acuzaţiile Ryanair’, a declarat oficialul german.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să comenteze acuzaţiile Ryanair.

‘O fuziune ar majora cota de piaţă a Lufthansa în Germania de la 68% la 95% iar Lufthansa va controla piaţa sa internă, ceea ce încalcă reglementările UE ţi cele din Germania’, susţine O’Leary.

Acesta a adăugat că procedura de insolvenţă a companiei aeriene Alitalia a fost făcută mai corect, firmele rivalele fiind invitate să depună oferte.

‘Aceasta este procedura care ar trebui urmată şi în cazul Air Berlin’, susţine şeful companiei aeriene irlandeze.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE) a precizat că forul comunitar se află într-un ‘contact constructiv’ cu Germania. ‘ Suntem încrezători că vor putea fi găsite soluţii care să respecte legislaţia UE’, a afirmat oficialul CE.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...