Şeful SIF Banat-Crişana, amendat cu 10.000 lei pentru informarea cu întârziere a investitorilor

ASF l-a amendat cu 10.000 de lei pe preşedintele CA şi directorul general al SIF Banat-Crişana, Dragoş-George Bîlteanu, deoarece compania a prezentat cu întârziere investitorilor detaliile despre înfiinţarea firmei SIF Imobiliare în Cipru, care a preluat participaţii de 100,4 milioane de lei.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 11:50
Şeful SIF Banat-Crişana, amendat cu 10.000 lei pentru informarea cu întârziere a investitorilor

Sancţiunea aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost stabilită vineri. Decizia autorităţii a fost transmisă luni SIF Banat-Crişana şi publicată marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Autoritatea de Supraveghere Financiară – Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare sancţionează cu amendă de 10.000 lei pe dl. Dragoş-George Bîlteanu, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, pentru că SIF Banat-Crişana nu ar fi informat în termen publicul, printr-un raport curent, referitor la caracteristicile SIF Imobiliare Ltd”, se arată în raportul transmis de SIF Banat-Crişana Bursei.

Societatea de investiţii financiare din Arad a transmis Bursei în 10 septembrie că a publicat pe site-ul propriu informaţii referitoare înfiinţarea firmei SIF Imobiliare. Anunţul privind activitatea firmei din Cipru a venit la solicitarea ASF.

În raportul publicat la acea dată SIF Banat-Crişana a arătat că a înfiinţat în Cipru o firmă, SIF Imobiliare, pentru a transfera participaţii de 100,4 milioane lei (22,5 milioane euro) deţinute la 18 societăţi cu activităţi în domeniul imobiliar. SIF Imobiliare ar urma să fie listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de la Bucureşti.

Înfiinţarea acestui holding este prevăzută într-un program de activitate propus în luna aprilie de conducerea SIF Banat-Crişana acţionarilor şi semnat de Dragoş George Bîlteanu.

În acelaşi program este prevăzută şi crearea unui alt holding, care să cuprindă toate firmele din sectorul hotelier unde SIF Banat-Crişana este acţionar.

Modul de administrare a activelor SIF Banat-Crişana a fost schimbat după alegerea unui nou consiliu de administraţie în luna aprilie şi confirmarea lui Dragoş Bîlteanu în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al societăţii de investiţii financiare. Bîlteanu este la conducerea SIF Banat-Crişana din luna decembrie a anului trecut, când Ioan Cuzman s-a retras din posturile respective după 18 ani de activitate.

SIF Banat-Crişana a înregistrat în primele opt luni cel mai mic profit dintre cele cinci SIF-uri, de 35 milioane lei.

La finele lunii august, SIF Banat-Crişana avea un activ de 1,52 miliarde lei, cu 15,4% peste nivelul de la finele anului trecut. Totuşi, acţiunile societăţii sunt tranzacţionate la cel mai mare discount dintre cele cinci SIF-uri faţă de valoarea activului net pe acţiune, de 61%.

Te-ar mai putea interesa și
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
 Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 5,2% în ritm anual în luna martie, primul declin din acest an şi cea mai mare contracţie înregistrată după luna......
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. Unul din trei români se teme de efectele furtunilor
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. ...
Furtunile de la începutul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de daună în baza asigurărilor dedicate locuințelor ...
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Valul ucigaş de căldură care a lovit regiunea Sahel la începutul lunii aprilie este legat de schimbările climatice "de ...
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând ...